Bojíte se pitbulla? Zbytečně! Nejagresivnější je jezevčík | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Bojíte se pitbulla? Zbytečně! Nejagresivnější je jezevčík

1. jezevčík
1. jezevčík

WASHINGTON – Spousta lidí se bojí hlavně velkých psů; dobrmanů nebo rotvajlerů. Jenže daleko zákeřnější bývají překvapivě ti nejmenší psi.

Spousta lidí se bojí hlavně velkých psů; dobrmanů nebo rotvajlerů. Jenže daleko zákeřnější bývají překvapivě ti nejmenší psi.

Agresivitu malých psů nyní potvrdila rozsáhlá studie amerických vědců. Na špici těch největších rváčů se umístil poněkud překvapivě chovateli psů oblíbený jezevčík, v těsném závěsu následován čivavou. Především návštěvy by se měly mít před těmito psy na pozoru. Hrozí totiž o 20 % větší riziko, že je psíci pokoušou. Překvapivě až šesté místo žebříčku patří obávanému pitbullovi. Naopak nejmírumilovnějšími psy byli vyhlášeni labrador, baset a husky.

Kdy bývají psi nejagresivnější?

Podle mínění odborníků není agresivita psa vrozená, záleží především na výchově. Ovšem podle českých veterinářů se dělí se do tří hlavních období.

1. OBDOBÍ:
V rozmezí 3 – 6 měsíců. Vyzkouší si, zda je schopný se prosadit ve své smečce. Štěně si zavrčí u misky s krmením, někdy i při nasazování obojku, odstranění klíštěte a podobně.
2. OBDOBÍ:
Ve věku 2 – 3 let. To už bývají útoky psa razantní, mnohdy mohou vyvolávat strach majitelů.
3. OBDOBÍ:
Když pes stárne, kolem 8. – 10. roku. Oslabují mu smysly, sluch a zrak, trápí ho také třeba bolesti kloubů. Nezpozoruje, že se do jeho blízkosti přiblížilo dítě. A pak z leknutí reaguje agresivně.

Zdroj: www.medipet.cz
Autor: (šum)
Foto Profimedia.cz

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.