Tak chutná ŽIVOT V LUXUSU: Láhev piva za dva tisíce, sendvič za tři a půl tisíce | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Tak chutná ŽIVOT V LUXUSU: Láhev piva za dva tisíce, sendvič za tři a půl tisíce

 (: Profimedia.cz, Archiv)

Pokud chcete žít v opravdovém luxusu, odstěhujte se na západ! Ne, tohle není povolební výkřik poražených politických stran, ale letitá milionářská pravda. Nejdražší zboží pro náročné se u nás dá koupit jen výjimečně.


● Mobil dražší než zámek
● Džíny za pět našich výplat
● Na to mají fakt jen milionáři!

Exkluzivním výrobkům totiž vládnou Anglie, Francie a Amerika. Tady je dvanáct libůstek, bez kterých si opravdový miliardář nedokáže představit život...


PIVO
Sam Adams UtopiasKliknutím zvětšete

2200 Kč za láhev
Nejdražší a také nejsilnější pivo na světě. Obsahuje 25 procent alkoholu, dalo by se označit jako asi šedesátistupňové. Je tmavě hnědé, nemá žádnou pěnu a pije se při pokojové teplotě. Ostatně vypadá spíš jako koňak. Vaří ho jeden bostonský minipivovar, který vyprodukuje jen několik tisíc lahví ročně. Jeho exkluzivitu dokresluje i třičtvrtělitrová měděná láhev, která připomíná pivovarskou várnici.

VÍNO
Chateau d’Yquem Sauternes, ročník 1787Kliknutím zvětšete

1,23 milionu Kč za láhev
Nejdražší běžně prodávané víno pochází ze slavného francouzského kraje Bordeaux. Vyrobili ho tu před více než dvěma sty lety. Už ve své době bylo velmi ceněné, pili ho i první američtí prezidenti. Je bílé a sladké a – znalci prominou – barvou připomíná jablečný džus.

ČAJ
DarjeelingKliknutím zvětšete

150 Kč za šálek
Nejcennější čaj se pěstuje na strmých svazích indických Himálají, na nejodlehlejších místech. Jeho kvalita a úroda je závislá na počasí, a tak se může cena některých »ročníků« vyšplhat do neuvěřitelných výšek. Když si tenhle čaj uděláte doma, vyjde vás šálek na 150 korun. Pokud si ho dáte v restauraci, tedy budou-li ho mít, zaplatíte klidně tisícovku.

MOBIL
Motorola SLVRKliknutím zvětšete

1,65 milionu Kč
Exkluzivní model Motoroly je dvěstěkrát dražší než jeho běžně prodávaná verze. Funkce má sice naprosto stejné, ale jeho tělo je osázené 260 miniaturními brilianty sesbíranými na všech světových kontinentech. Vyrábí se sériově.

Verivish Le Million De La NuitKliknutím zvětšete

22 milionů Kč
Zatím bezkonkurenčně nejdražší přístroj na světě. Za cenu několika luxusních mercedesů získáte celkem obyčejný mobil, ale zabalený do 140 gramů bílého zlata a 24 gramů nejlepších diamantů. Rozhodně se ale nejedná o sériově vyráběnou záležitost.

LAK NA NEHTY
I DoKliknutím zvětšete

5500 Kč
A teď něco pro opravdové dámy! Pokud chcete být »in«, nalakujte si nehty nejluxusnějším lakem na nehty na světě. Obsahuje mikroskopický platinový prach, takže se vaše nehty budou úžasně blýskat. První lahvička tohoto vzácného laku ve speciálním balení byla prodána dokonce za 1,2 milionu korun.

KÁVA
Kopi LuwakKliknutím zvětšete

1100 Kč za šálek
Kávoví experti na ni nedají dopustit. Její původ ale nezní moc lákavě. Čerstvými bobulemi kávovníku se v Indonésii živí cibetky, lasičkám podobná zvířata. Kávová zrnka se při průchodu jejich trávicím traktem naleptají, ale zůstanou v celku. Trus cibetek pak sbírají místní venkované a zrna z něj vymývají. Po očištění se normálně upraží. Prý mají mimořádně hořkou chuť.

SENDVIČ
McDonald Sandwich

3500 Kč
Jeho jméno mate, nejde totiž o hamburger z nejslavnějšího řetězce světa. Vyrábí ho britský kuchař stejného jména a účtuje si za něj 85 anglických liber. Více než půlkilová svačinka obsahuje mimo jiné nejdražší japonské hovězí, francouzský sýr nebo anglická rajčata.

CIGARETY
TreasurerKliknutím zvětšete

714 Kč za krabičku
Jedno luxusní pokouření vás vyjde na 35 korun. V ruce ale budete držet nejdražší cigaretu na světě pocházející z Velké Británie. Stříbrný filtr, cigaretový papírek s vodotiskem, nenapodobitelná chuť. Nečekejte ani obyčejnou papírovou krabičku, dvacítka cigaret Treasurer je zabalena v hliníkovém pouzdře.

HODINKY
Tour de I''lleKliknutím zvětšete

33 milionů Kč
Jeden z nejdražších a nejsložitějších hodinových strojků na světě. Vyrobila ho ke svému dvěstěpadesátému výročí švýcarská firma Vacheron Constantin. Je sestaven z více než osmi stovek dílů. Kromě času se z hodinek dozvíte i měsíční fáze nebo východ i západ slunce.

DŽÍNY
APO jeansKliknutím zvětšete

88 000 Kč
Nejdražší sériově vyráběné džíny jsou na první pohled k nerozeznání od těch obyčejných za pár stovek. Jejich látka je asi desetkrát dražší než ty běžně vyráběné. Ale hlavně! Všechny knoflíky a cvočky jsou osázené miniaturními diamanty. Těžko je ale dáte do pračky.

BRAMBORY
La BonnotteKliknutím zvětšete

14 000 Kč za kilo
Nejdražší brambory světa pocházejí z francouzského ostrova Noirmoutier. Sázejí se v únoru a první týden v květnu se veškerá úroda ručně sklidí. Veškeré brambory se prodávají poslední den v tomto týdnu. Unikátní chuť si zachovají pouhých pět dnů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.