Hlídejte si partnery! Počasí vybízí k záletům! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Hlídejte si partnery! Počasí vybízí k záletům!

Teplo vybízí k lásce. Odborníci však varují. Idylka se může záhy proměnit v drama nevěr.
Teplo vybízí k lásce. Odborníci však varují. Idylka se může záhy proměnit v drama nevěr.  (: Hana KALVACHOVÁ, Alexandr MALACHOVSKÝ)

PRAHA – Už tomu věřil málokdo, ale teď je to opravdu tady! Konečně sluníčko a teplo, jak se patří na červen. Rtuť teploměru každým dnem stoupá, příští týden prý poznáme i takřka tropická vedra.

Už tomu věřil málokdo, ale teď je to opravdu tady! Konečně sluníčko a teplo, jak se patří na červen. Rtuť teploměru každým dnem stoupá, příští týden prý poznáme i takřka tropická vedra. Měla by se totiž vyšplhat až na krásnou třicítku! Nálada jde prudce nahoru a s ní i naše touhy a přání. Není náhodou, že nejvíc dětí se rodí na jaře. Krásné teplo je přece k milování jako stvořené!

Bundy a svetry konečně snad už můžeme odložit hluboko do skříně a začít si naplno užívat triček, krátkých sukní, šortek a sandálů. Dnes sice ještě občas trochu sprchne, ale pak už meteorologové slibují počasí tak akorát, jak se sluší na poslední měsíc před prázdninami. „Už během dne začne oblačnosti ubývat a chladněji bude jenom na Moravě. Teploty se v Čechách vyšplhají až ke 23 °C , na Moravě o tři stupně níž,“ řekla meteoroložka Milena Ferebauerová. „Od neděle už bude v celé republice jen sluníčko, jasná nebo polojasná obloha a stále teplejší dny,“ dodala.

A to ještě zdaleka není vše! V úterý už opravdu budeme potřebovat černé brýle a opalovací krém i do města. Můžeme se totiž těšit až na 28 stupňů a místy i třicet nad nulou! Až na občasnou bouřku ve středu by krásné počasí mělo vydržet nejméně do konce příštího týdne. „Můžeme říci, že už konečně máme červnové počasí,“ podotkla Ferebauerová.
Počasí se tak podle meteorologů umoudřilo a konečně můžeme přestat zoufale hledat dovolenou jen v katalozích cestovních kanceláří s titulkem – zahraničí, moře.

A vypadá to, že užít bychom si mohli skvěle i první letní den 21. června, který je nejdelší v roce. A po krásném dlouhém dnu přijde velmi pomalu mámivý večer a noc… Ovšem tady pozor! Následky letních poblouznění na sebe rády nechávají čekat pouhých devět měsíců. Právě v prvních jarních měsících zažívají porodnice ty pravé žně. Rodí se miminka počatá na dovolených!

Nevěra? Nejčastější je v létě!

Nejvíce nevěr a »obětování věnečku« přichází v létě! Podle sexuologů je hlavním důvodem více volného času. „Nevěra se odehrává celoročně, ale hlavním důvodem, proč se nejvíce »záletů« děje v létě, jsou dovolené,“ tvrdí sexuolog Radim Uzel.

Až osmdesát procent dívek přichází o panenství v červenci a srpnu. „Mladí si užívají o prázdninách a rodiče hřeší,“ dodává Uzel. Podle něho jsou více nevěrní muži, ti prý mají k »úletům« větší sklony. Mohou za to geny. Zatímco ženy touží po lásce, muži chtějí jen šířit své geny. „Lidé jsou vlastně potomky proutníků,“ glosuje letní nevěry Uzel.

Pozor, hrozí znásilnění!

Léto a letní oblečení v sobě kromě příjemných zážitků skrývá i značná rizika. Na pozoru by se měly mít zejména ženy, které rády chodí do společnosti, ale i ty, které se pozdě vracejí z práce opuštěnými ulicemi. Právě v létě totiž prudce stoupá počet znásilnění.

Ženy se odhalují a tím se mnohdy nevědomky vystavují obrovskému nebezpečí. Sukénky sotva kryjící pozadí, vysoké podpatky a výstřihy málem do pasu dokáží spolu s alkoholem vytvořit doslova vražednou kombinaci! Podle některých studií je alkohol v pozadí devíti z deseti znásilnění! Brutální čin každoročně oznámí kolem sedmi stovek žen, ve skutečnosti však jde o pouhý zlomek skutečných případů! Nešťastné ženy se stydí a pachatel velmi často zůstane nepotrestán. Ženy pak dlouhá léta, někdy i celý život, trpí depresemi, nespavostí a sexuálními poruchami.

Alkohol na slunci? Jedině vinný střik!

Máte rádi posezení v zahradních hospůdkách a pocit, když vám hrdlo svlaží vychlazená »dvanáctka«, nebo »panák« s ledem? Tak takové choutky si raději v horku a na sluníčku nechte zajít! Můžete totiž skončit v nemocnici!

„Alkohol tlumí vylučování protimočopudného hormonu. To zvyšuje ztráty tekutin a minerálů, což je v létě zvláště nevýhodné. Lepší je pít alkohol hodně ředěný,“ řekl lékař Jaroslav Procházka. Alkohol v létě žízeň totiž neuhasí, lepší službu nám prokáže nesladký osvěžující nápoj. Po sladkém drinku v kombinaci s tvrdým alkoholem si také zaděláváte na pěknou »opici«. Dobrým řešením není ani pivo, první sice zažene žízeň, ale ne na tak dlouho jako nealko. „Když už musíte pít, zvolte například vinný střik v poměru tři deci vody na deci vína, tak se alkohol nedostane tak rychle »do hlavy«,“ dodává Procházka.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.