Medvědí bráškové z Brna: Už je neuvidíme - Pošlou je do světa! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Medvědí bráškové z Brna: Už je neuvidíme - Pošlou je do světa!

Medvědí batolata jsou ještě u mámy, už ale brzy budou muset na cesty.
Medvědí batolata jsou ještě u mámy, už ale brzy budou muset na cesty.

BRNO – Vezmou nám lední medvídky! Dvojčátka, která se narodila 23. listopadu v brněnské zoo a získala si srdce návštěvníků, odcestují už za pár měsíců nejspíš do ciziny. Jejich fanoušky čeká loučení navždy.


Proč nám je nenechají doma? Když už ne v Brně, ať zůstanou v Česku!

Záměr zoo vyměnit brášky za jiná zvířata včera Aha! potvrdil mluvčí zoo Pavel Hrazdíra. „S jejich odchodem počítáme koncem roku. V rodných zoo nezůstávají lední medvíďata ani jinde ve světě. Jdou vždy jinam, aby tam založili další generaci těchto ohrožených zvířat,“ uvedl mluvčí.

Kam medvíďata odcestují, zatím nevěděl. Jednání se uskuteční pravděpodobně až po prázdninách. Jisté podle něj dosud není ani to, že méďové skutečně poputují do daleké ciziny. V každém případě ale musejí opustit Brno.

Příznivcům medvědích dvojčat, však zůstává jen malá naděje, že by mohl alespoň jeden z bílých miláčků přesídlit do jiné zoo v Česku. Problém je v tom, že většina z nich nemá vhodné podmínky pro chov těchto vzácných zvířat.


Autor: (vet)
Foto pro Aha! – Igor Zeh

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.