Studie německého sociologa: Máte přátele nebo podrazáky? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Studie německého sociologa: Máte přátele nebo podrazáky?

 (Aha! – Petr Novotný, Profimedia.cz)

Pokud se chcete dozvědět něco o povaze svých kolegů, pořádně se jim zadívejte na hrneček, ze kterého pijí kávu nebo čaj. Dozvíte se o nich víc, než by vám sami řekli! To tvrdí ve své studii diplomovaný německý psycholog Bernd Vonhoff, který provedl rozsáhlý »hrnečkový« průzkum tak, že vzal několik hrnečků lidí, které vůbec neznal, a pokusil se zjistit, jací jsou.

Hrneček práskne, jací jsou vaši kolegové...

Pokud se chcete dozvědět něco o povaze svých kolegů, pořádně se jim zadívejte na hrneček, ze kterého pijí kávu nebo čaj. Dozvíte se o nich víc, než by vám sami řekli!

To tvrdí ve své studii diplomovaný německý psycholog Bernd Vonhoff, který provedl rozsáhlý »hrnečkový« průzkum tak, že vzal několik hrnečků lidí, které vůbec neznal, a pokusil se zjistit, jací jsou. Jeho průzkum sice není vědecky podložený, ale údajně funguje! Ostatně, přesvědčte se sami! A nezapomeňte se podívat na hrneček svého šéfa!

Barevný hrnek bez motivu
Roztěkaný, málo sebevědomý, přesto v kolektivu víceméně oblíbený. Snad i proto, že před možnými konfl ikty kličkuje a téměř nikdy nevysloví svůj názor. Od takového člověka nečekejte pomoc v těžké situaci.

Kliknutím zvětšeteHrneček s rodinnými motivy
Rodina je pro tohoto kolegu nejdůležitější na světě. Důležitější než práce. Ale kvůli rodině je v práci a většinou podává vynikající výkony. takový člověk bývá i velmi spolehlivý.

Míšeňský porcelán
Majitel tohoto hrníčku pracuje pro zábavu a dává najevo: Mám dostatek peněz. Můžu si koupit co chci, ale chci čas trávit nějak smysluplně.

Papírový kelímek
Jsem příliš zaměstnán. Nehodlám se starat o takové maličkosti, jako je uvařit si kafe. Takové je krédo člověka, který si do práce nosí kávu v papírovém kelímku. Uvařit kávu? Od toho je tu sekretářka, aby to vyřešila!

Hrnek s citáty
Zkuste někdy zapříst diskusi o smyslu citátu. Držitel tohoto hrnku se drží svého tvrzení zuby nehty a chce o něm přesvědčit i ostatní. Není dobré se s ním hádat, nevyhrajete!

Minihrnek
Člověk, který na sobě neustále pracuje. Myslí si, že je disciplinovaný, a požitků si užívá v malém množství. Jenže zato častěji. Jeho pracovní výkon slábne a doba mezi přestávkami se zkracuje.

Hrnek s logem sportovního klubu
Věrný týmový hráč, který by za svůj klub i dýchal. Věrnost totiž pro něj není důležitá jen ohledně sportovního klubu – je věrný i svému zaměstnavateli a svým blízkým kolegům.

Obří hrnek
Tito kolegové potřebují kofeinový doping ve velkém množství. Tlačí je čas. V noci toho moc nenaspí a na pracovišti jsou od nevidím do nevidím. Hledáteli, na koho hodit svou práci, hledejte velikánský hrnek.

Kliknutím zvětšeteHrneček doplněný podšálkem
Kolega se smyslem pro pořádek – na svém stole nestrpím žádná kolečka od hrnečků. A tak to má i s prací – vše musí dokonale pasovat!

Hrneček s logem firmy
Pokud kolega používá hrneček s logem firmy, ve které pracuje, je loajální vůči své firmě. Práce je pro něj na prvním místě. Pozor ale, aby rychle nesklouzl k workoholismu!

Hrneček s vlastním jménem
Majitel není týmový hráč. Zřetelně totiž vyznačil hranice – tenhle hrnek je můj a nehodlám se s nikým o svůj majetek dělit.

Kovový hrnek
Jsem dobrodruh. Přežiji každou situaci, je jedno zda v džungli nebo v pracovním světě. Tito lidé tráví dovolenou nejčastěji akčně, ale umějí si i užít pohodu s šálkem kávy.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.