Poslední hit pro zvířecí miláčky? Rakvičky pro pejsky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Poslední hit pro zvířecí miláčky? Rakvičky pro pejsky!

Psi na pohřeb v rakvi rozhodně nemyslí.
Psi na pohřeb v rakvi rozhodně nemyslí. (– Snow Dog, Dogi fashion, firma Memories, Martin Pekárek)

PRAHA – Péče o domácí mazlíčky opravdu nezná hranic! Naprostým hitem jsou nyní rakve určené speciálně pro psy nebo kočky. Domácího miláčka tak jeho páníčkové mohou stylově vypravit i na »poslední cestu«.

Péče o domácí mazlíčky opravdu nezná hranic! Naprostým hitem jsou nyní rakve určené speciálně pro psy nebo kočky. Domácího miláčka tak jeho páníčkové mohou stylově vypravit i na »poslední cestu«.

Výrobou rakví pro pejsky se zatím zabývá jediná firma. „Jako jediná firma u nás vyrábíme rakvičky pro psy i kočky, které jsou k dostání v několika barvách a mají i sametové polstrování. Na jejich výrobu a speciální tvar máme dokonce patent. Zájem o ně kromě lidí z celé republiky projevili i majitelé zvířat z Anglie nebo Ameriky,“ vysvětlil Bohumil Fučík z firmy Memories v Dukovanech.

O rakve mají podle majitele firmy zájem lidé nejen z měst, ale třeba i majitelé pejsků z malých vesniček. „Většinou jsou všichni kvůli úmrtí zvířátka smutní a těší je alespoň to, že mu mohou dopřát důstojnou schránku,“ dodal Bohumil Fučík.

Luxusní zvířecí rakve ovšem nejsou lacinou záležitostí. Jejich ceny se pohybují v cenových relacích od téměř dvou do necelých tří tisíc korun.

Pivo, pečivo, kočárky, pyžamo... Tohle právě frčí v psím světě

Jakýpak psí život! Dnešní pejskové už nesedí přivázaní u boudy, nežerou zbytky z kastrůlku a netřesou se chladem v zimě. Naopak! Nosí drahé oblečky a značkové šperky, pochutnávají si na speciálním pečivu a zapíjejí ho psím pivem. Existují dokonce i speciální psí hotely, kadeřnictví, kalendáře pro pejsky, psí psychologové i speciální pojištění pouze pro nejvěrnějšího přítele člověka. A co je zrovna v psím světě největší móda?

Hurá do kočárku
Neobvyklým, ale velmi praktickým módním hitem jsou speciální kočárky pro psy! „Jsou určeny hlavně na přepravu starších nebo nemocných pejsků, pořizují si je lidé, kteří chtějí s takovým pejskem jít na delší výlety,“ popsala Lenka Vacková z psího salonu v Nižboru. Cena? Od 3500 do 4500 Kč.

Psí krejčová
Aby oblečky dokonale padly, je nutné je ušít přesně a na pejskovi je i přímo vyzkoušet. Výrobci psí módy proto často spolupracují s profesionálními střihači i designery. „U oblečení pro psy je důležitá funkčnost, všechno musí sedět a při pohybu nic nesmí tlačit,“ popsala krejčová Olga Hlaváčová.

Je libo slanina?
V Praze už funguje první psí pekárna. „Na sušenky vůbec neužíváme cukr ani sůl, sladíme třeba medem. Vyrábíme i speciální dorty a vánoční a velikonoční pečivo,“ říká majitelka pekárny pro psy Milena Mirvaldová. Ceny psích dobrot se pohybují kolem 40 korun za sto gramů.

Spí v psím pyžamu
V obchodech pro psy jsou už běžně k dispozici oblečky, mikiny, overaly, botičky, trička, ale i společenské šaty, fraky, spacáky a pyžama. Poslední dobou frčí i župany a pyžama. „Oblečení pro pejsky kopíruje lidskou módu,“ popsala Lenka Vacková.

Na zdraví!
Nápady, jak potěšit domácího mazlíčka už došly dokonce tak daleko, že i pejsek si může dát opravdové pivo! Žádná opilost mu po něm nehrozí, jedná se totiž o nealko nápoj vytvořený z pivní tresti a sladu. Pivo s názvem Kwispelbier vyrábějí v Holandsku a pít ho klidně může i psův páníček.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.