Veletrh v Barceloně: Mobily budoucnosti | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Veletrh v Barceloně: Mobily budoucnosti

Odpověď na iPhone - Na podzim se na našich trzích objeví MP3 přehrávač, ve kterém bude googleovský operační systém
Odpověď na iPhone - Na podzim se na našich trzích objeví MP3 přehrávač, ve kterém bude googleovský operační systém (ČTK, archiv)

BARCELONA – Z extrému do extrému se pohybujete na probíhajícím největším veletrhu mobilních telefonů ve Španělsku. Na jedné straně vás uchvátí levný mobil za 350 Kč (deník Aha! informoval). A pak tu jsou samozřejmě kousky pro ty nejnáročnější uživatele. Co tedy budou umět naše mobily v příštích letech?

Od přístroje za 350 Kč po:
● Mobily s rolující obrazovkou!
● Telefonující navigátory!
● Mluvící telefony!

Odpověď na iPhone
Na podzim se na našich trzích objeví MP3 přehrávač, ve kterém bude googleovský operační systém (Android). Můžete s ním surfovat na internetu, hledat v mapách, číst a psát maily.

Plaťtepomocí SMS
Stačí se přihlásit do systému luupay a mobilem můžete převádět finance. Částka se vám odečte ze sporožirového účtu nebo kreditky. Platit můžete všude. Kdo není do systému přihlášen, dostane oznámení, jak si má peníze stáhnout.

Dotykové obrazovky
Firma LG už nepoužívá klávesnici – její model KF700 má dotykové displeje. Má i MP3, internet, kamerku (3megapixelovou) a pro rychlý pohyb v menu má po straně kolečko. Na trhu se objeví v březnu.

Obrázková řeč
Firma Zlango vyvinula obrázkovou řeč, díky které můžou spolu komunikovat lidé na druhém konci světa, i když nemluví stejnou řečí. Symboly se dají navzájem kombinovat a lze je používat v mailech nebo v komunikačních programech (ICQ, Jabber…)

Mobily spolupracují
S programem GyPSii můžete mezi mobily posílat fotky, videa a další nahrávky. Systém doplní informace o tom, kde právě jste, kamarádi to mohou vidět na mapě. Software si můžete sami stáhnout z internetu zadarmo.


Srolujte si obrazovku
První mobil s rolující se obrazovkou. Usnadňuje čtení mailů nebo internetových stránek. Pořídit si ho budete moci už v létě.

Telefonující navigátor
Výrobce GPS navigací Garmin představil navigátor, který umí telefonovat. Má dotykový display a umí věci jako klasické PDA (internet, MP3, fotoaparát). Na trhu se má objevit v létě.

Multimediální zázrak
Váží jen 125 gramů, ale je přímo nabitý funkcemi. Má vše, co dnešní mobily a navíc 5megapixelový foťák, další kamerku pro videohovory, navigaci a 16 GB úložný prostor. Na trhu se objeví v půlce roku a k mání bude v přepočtu asi za 16 770 korun.

Nejdražší v Česku? Nokia E90 za 23 800 Kč

PRAHA – Jaký je vůbec nejdražší volně dostupný komunikátor v Česku? Momentálně se jedná o typ Nokia E90, jeho pořizovací cena činí 23 800 Kč vč. DPH. Co všechno umí?

Funkce: Emailový klient, kalendář, úkolovník, poznámky, kalkulačka, převodník jednotek, světový čas, pokročilý webový prohlížeč, RSS čtečka, prohlížeč a editor Word, Excel a Powerpoint, PDF prohlížeč, PushToTalk, Intellisync, hudební přehrávač FM stereo rádio, videopřehrávač, fotoaparát 3,2 Mpx (2048 x 1536 px), 6x digitální zoom, autofocus, kamera na přední straně pro videohovory, natáčení videa, vestavěný GPS přijímač a další.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.