Mapa zlomených srdcí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Mapa zlomených srdcí

PRAHA – Národem, který má v sexu nejvíce »bokovek«, jsou Rusové. Partnerům zahýbají až dvakrát častěji než lidé ve »zbytku« Evropy. Mapu promiskuitních národů světa sestavila americká socioložka Pamela Druckerman.


1. Grónsko
U Kalaallitů, původních obyvatel, byla nevěra nutností. Muži měli mnoho žen a mnoho dětí – jen tak mohli v chudé a nepřátelské ledové zemi přežít.

2. Francie
Vzorem jsou velcí státníci. Prezident Francois Mitterrand měl několik milenek současně a pak i nemanželskou dceru. Současný prezident Nicolas Sarkosy se kvůli svým záletům nedávno rozvedl. A Napoleon Bonaparte měl vedle manželky ještě 8 milenek a zanechal spoustu potomků.

3. Velká Británie
Partnerský sex Brity moc nebaví – 88 % z nich odpovědělo, že by raději vyrazilo do přírody, než by dovádělo pod peřinou. K nevěře se ale přiznává každý pátý.

4. Tibet
Mnoho mužů (především bratrů) se dělí o jednu ženu. Důvodem je nedostatek půdy. Proto se snaží omezit porodnost.

5. Kambodža
Od září 2007 je nevěra trestná (pokuta až 15 milionů Kč, či rok vězení).

6. Japonsko
Když za sex zaplatíš, nic se neděje.

7. Hongkong
Žena má právo zabít nevěrného manžela. Ale jen sama a holýma rukama.

8. Čína
U metropole Hongkong leží město Šenzen – a zde žije přes půl milionu žen, jež se »živí« jako milenky. Obchodníci z Hongkongu jim platí nájmy i výživné.

9. Saúdská Arábie
Polygamie je legální. V posteli bývalého saúdskoarabského krále Abd al-Aziz ibn Sauda se vystřídalo 3000 milenek – za své pak uznal 81 dětí od 17 žen.

10. Svazijsko
Král Mswati III. si v roce 2005 vzal svou již dvanáctou ženu. Jeho předchůdce a otec, král Sobhuza II., měl oficiálně 120 manželek – současně!

11. Česko
Nevěra u nás jen kvete. Roli hraje nejen to, že většina národa nevěří v Boha, ale možná i politické smýšlení: Typickým záletníkem je prý volič KSČM, naopak mezi voliči lidovců byl někdy nevěrný jen každý devátý... Voličům ODS a ČSSD pak dali »návod« šéfové obou nejsilnějších stran Topolánek s Paroubkem.

12. Indonésie
Trest smrti pro nevěrnici, ale i pro každého, kdo masturbuje.

13. Thajsko
Mnoho Thajců má vedle oficiální »první ženy« ještě mnoho »vedlejších« – i z praktických důvodů: Pokud se »první žena« ukáže neplodnou či porodí dívku, dostane šanci další, která má za úkol zajistit mužského potomka.

14. Indie
Prostitutka je na mnoha místech levnější než kondom.

15. USA
V devíti státech USA je zakázán nemanželský sex a v osmnácti zase sex orální. Ale my přece od aféry stážistky Moniky Lewinské s prezidentem Billem Clintonem víme, že orální sex se za nevěru nepovažuje!

16. Řecko
Kdysi nevěrným mužům před publikem oholili ochlupení a do análního otvoru jim strčili ředkev… A dodnes může být muž, který je přistižen, jak na veřejnosti líbá ženu, která není jeho manželka, teoreticky odsouzen až k trestu smrti.

17. Itálie
Jak dceru už od narození uchránit před kariérou prodejné ženy? Dát jí jméno Marie! Ženám s tímto svatým jménem totiž není povoleno provozovat prostituci.

18. Egypt
Ještě nedávno platil zákon, že pokud muž nachytal svou ženu s milencem, byl amant vykastrován a manželce uřízli nos.

19. Paraguay
Pokud je manželovi jeho žena nevěrná, může ji i jejího amanta zastřelit. Musí tak ale učinit ihned na místě, kde je přistihl.

20. Nová Guinea
Nevěra? Tu zde neznají! Novoguinejští Etorové se sexu vyhýbají jako peklu. »Dělání« dětí je pro ně nepříjemná oběť, věří, že tím dítěti dávají kus své duše a jsou tak o kus blíž smrti. Sexu se podle tradice oddávají výhradně v lese.


Autor: (muf)
Foto Profimedia.cz

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.