Kuriozity roku 2007 - Aneb co se také může stát... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Kuriozity roku 2007 - Aneb co se také může stát...

PRAHA – V Indii si chlap za manželku vzal fenku, v Itálii chodí do jednoho baru vlk. Švédská automobilka Volvo si pořídila odborníka, který kontroluje, zda vozy správně voní. Německý chovatel zase pojmenoval svého psa Adolf a naučil ho hajlovat.


O pokladu v gauči, batoleti s pistolí a obřím novorozenci ze Sibiře

Tisícovkami kuriózních příběhů se letos bavil celý svět. Tady jsou ty nejlepší z nich.

»ANO« ŘEKL FENCE
Muž (33) z jižní Indie se oženil s fenkou při tradiční hinduistické svatbě, aby odčinil hřích, který spáchal ukamenováním dvou jiných psů. Ženicha přesvědčil astrolog, že se tím zbaví prokletí. Potulná fena, kterou za nevěstu vybrala ženichova rodina, byla oblečená v tradičním sárí.

EURA K SVAČINĚ
Sedlák z bavorského Rosenheimu přišel o 10 000 eur (asi 266 000 korun). Sežrala mu je jeho koza Steffi. Naštěstí ale získal peníze zpět po operaci zvířete. Koza si na částce připravené na nový traktor pochutnala v nestřeženém okamžiku.

BATOLE S KULOVNICÍ
Bubbovi Ludwigovi z amerického státu Illinois je pouhých deset měsíců, avšak už vlastní zbrojní pas. Za syna úřady o jeho vydání požádal jeho otec Howard poté, co potomkovi věnoval dědeček kulovnici. Otec prý ani nečekal, že uspěje.

MILIONY V LESE
Na dlouhou dobu mohl mít o živobytí postaráno Jurij Lavrov z ruské Čity. V lese totiž jeho pes vyhrabal slušnou sumičku rovnající se zhruba 14,5 milionu korun. Lavrov ale peníze poctivě odevzdal policii, jednalo se o část lupu z banky.

POKLAD V GAUČI
Studentka, která si pořídila na bleším trhu v Berlíně za 150 eur (asi 4000 korun) gauč, zakoupila s ním nevědomky i cenný obraz. Dílo ze 17. století, skryté uvnitř pohovky, bylo posléze prodáno na aukci za 19.200 eur (asi 516 000 korun).

NAHÁ BABIČKA
Patrně nejstarší ženou, která se nechala nafotit odhalená, je Britka Nora Hardwicková (102). Stala se jednou z modelek v kalendáři, jehož prodej má podpořit dětský fotbalový tým v Ancasteru. Dvojnásobnou praprababičku podpořily její tři děti, odvahu si však dodala skleničkou whisky.

PŘÍSNÝ POLICISTA
Pokutu 235 dolarů (cca 4000 korun) a čtyři trestné body udělil americký policista sám sobě za to, že nesprávně předjížděl školní autobus. Tím to považoval za vyřízené. Informace o jeho poctivosti se ale neutajila a od té doby se z Dicka Knoebela z městečka Kewaskum ve Wisconsinu stala celebrita.

NARODIL SE CVALÍK
Pořádného »macka« porodila na Sibiři jistá Ruska – Naďa vážila 7,75 kilogramu a je dvanáctým potomkem matky hrdinky. „Byli jsme všichni prostě v šoku,“ prohlásila třiačtyřicetiletá rodička Taťjana Barabanová. „A co na to otec? Stál tam jako zařezaný a jen mlčky zíral,“ líčila.

RYCHLÝ POČTÁŘ
Fenomenální francouzský matematik Alexis Lemaire překonal svůj vlastní rekord, když spočítal zpaměti třináctou odmocninu z dvousetmístného čísla během pouhých 70,2 vteřiny. Dvousetmístné číslo vybral počítač. Za minutu a 10,2 sekundy sedmadvacetiletý student oznámil výsledek: 2 407 899 893 032 210.

PIVO V TRESCE
Norští školáci chytili na udici tresku s nebývale velkým břichem vážící 14 kilogramů. Právě »pivní pupek« ryby jim přišel nápadný, a proto ji rozřízli – objevili neotevřenou plechovku piva Tuborg. Jejich pedagog reagoval nevzrušeně: „Ryba marinovaná v pivu je považována za vzácnou luxusní delikatesu.“

VEZMI SI NÁS VŠECHNY
Ne všechny ženy pobuřuje polygamie. Jedna žena v Saúdské Arábii odpověděla na nabídku k sňatku podmínkou: chtěla, aby si její nastávající vzal také její dvě kolegyně z práce. Byly to dvě další učitelky a muž přes všechnu lásku váhal. Kývl, až když ho povzbudili přátelé.


Autor: (red)
Foto: ČTK

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.