Zlatíčko, kde máš pás cudnosti? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Zlatíčko, kde máš pás cudnosti?

 (: Profimedia.cz, Sex Machines Museum, Martin Přibyl, archiv)

Když se ve středověku vydával rytíř na vojenské tažení, nechával obvykle manželku doma. Když se po pár letech vrátil, pobíhal po hradě houf dětí, které se nápadně podobaly »kamarádovi« rytíři.


● Kdo a proč ho vymyslel
● Proč ho nosili i muži
● Jak ho lehce odemknout?

Když se ve středověku vydával rytíř na vojenské tažení, nechával Kliknutím zvětšeteobvykle manželku doma. Když se po pár letech vrátil, pobíhal po hradě houf dětí, které se nápadně podobaly »kamarádovi« rytíři, jemuž válečník uložil svou choť hlídat. Rudý vzteky pak zhrzený rytíř běžel rovnou za místním kovářem. Měl pro něj zvláštní úkol: „Mistře kováři, ukovej pro mou paní zařízení takové, které nedovolí jí choutkám ďábelským podlehnout!“ A kovář? Chvilku dumal, kreslil si návrhy a pak se pustil do práce. Výsledek? Pás cudnosti!

Kliknutím zvětšeteVe středověku to ženy neměly zrovna jednoduché. Zatímco u jejich mužských protějšků byla nevěra prakticky společenskou normou, ony nesměly na jiného chlapa ani pohlédnout. Přírodě ale neporučíš! Na popud žárlivých manželů tak světlo světa spatřil pás cudnosti – dva kusy chladného železa, kterým se manželkám obepnula prakticky celá pánev. Že se jednalo o těžkou, nesmírně nepohodlnou a hlavně nehygienickou záležitost, už pánové tvorstva neřešili. Hlavní přece bylo, že do klína jejich milé nezavítal nezvaný ptáček!

Kováři, kolik stojí náhradní klíč?

Kliknutím zvětšeteSpoutat ženský chtíč? Nesmysl! Cestička, jak se otravného pásu alespoň na chvilku zbavit, se vždycky najde. Pás byl přece zajištěný jen zámky. A i když nám historické filmy ukazují, jak se touhou rozžhavený rek snaží kladivem a majzlíkem získat přístup do království rozkoše, pravda prý byla mnohem prozaičtější. Vždyť šikovný kovář dokázal zámek lehce odemknout, případně vyrobit identický zámek. Ba co víc! Tradují se pověsti, že leckterý kovář vydělal slušný balík tak, že místo dvou klíčů jich vyrobil hned několik. Roztouženému milenci pak udělal slušnou cenu…

Houby proti nevěře, ale proti znásilnění!

To všechno jsou pověsti. S odstupem času se ale zdá, že účel téhle středověké pomůcky byl přece jen trochu jiný. „Z toho, co se nám podařilo zjistit, se nedochoval žádný středověký originál ani materiály, které by opravdu dokazovaly, že manželé své ženy ve středověku opravdu takhle uzamykali. Třeba pás cudnosti z roku 1580, který máme v muzeu, sloužil spíš jako ochranný pás při dlouhých cestách – před znásilněním při přepadení dam,“ vysvětluje Lucie Pořická, manažerka pražského Sex Machines Musea.


Au, dostal jsem pecku!

Kliknutím zvětšetePozor na erotické sny! Během nich většinou dochází ke vzrušení, erekci, nebo dokonce poluci. Fuj! Takové nechutnosti se přece na začátku 20. století nenosí! Na pomoc je nutné povolat i vynálezy. Třeba elektrický antimasturbační přístroj z roku 1915. Jak fungoval? Na penis se nasadil kroužek, který v případě erekce okruh uzavřel a do nebožáka vyslal elektrický šok. Hrůza! Jiný vynález zase v případě přeměny penisu do pozice »připraven« rozezněl zvonek v ložnici rodičů. Ti pak rychle běželi nebožáka vytrhnout z krásně lechtivého snění.

Bij mě, trap mě, týrej mě!

Kliknutím zvětšetePásy cudnosti nejsou minulostí! Vždyť v současné době jsou hitem ve všech sexshopech! V drtivé většině jsou určeny k mužským sadomasochistickým hrátkám. Nečekejte ale mnohakilová monstra ze železa – moderní pásy cudnosti se spíš podobají šperku! Jak fungují? Kroužek se pomocí uzavíracího kloubu navlékne za varlata, a když se na penis nasadí »klícka«, vše se spojí několika sponami. Vše nakonec uzavře nezbytný zámek.

Když ptáčka lapají…

Kliknutím zvětšetePásy cudnosti nebyly zdaleka jen záležitostí žen. Nosili je hojně i pánové, zejména v době dospívání. Proč? Aby nemohli onanovat! Sebeuspokojení totiž bylo považováno za nezdravé a nečisté. Podobná zařízení, jako je to z přelomu 18. a 19. století na obrázku, měla zabránit erekci. Ani tady se v žádném případě nedá hovořit o převratné hygieně.

Špeky o pásech

Na výlet se železnou ochranou
Žárlivost je věčná. Není to tak dávno, kdy podezíravý britský muž navléknul pás cudnosti své manželce, která si sólo vyrazila na několikadenní výlet do Řecka. Bezpečnostní rám na letišti však spustil alarm a vyplašil letištní ostrahu. Při osobní prohlídce nevěřili policisté vlastním očím, když spatřili středověkou pomůcku. Postižená se mohla propadnout hanbou.

Trenky cudnosti
Že pásy cudnosti nepatří do starého železa, dokládá i podnikatelská aktivita jednoho čínského policisty. Ten si totiž nedávno nechal patentovat »kalhoty cudnosti«. Podobají se pánským trenkám, jenže se zapínají několika jemnými opasky, spojenými v uzávěru na elektronické heslo. Kliknutím zvětšetePodle strůjce patentu nebude tenhle vynález bránit toaletě ani koupání.

Kalhotky s GPS
Nevyléčitelní žárlivci mají i jinou možnost, jak ohlídat partnerku. Na trhu se objevily dámské kalhotky, které dokáží ostražité manžílky informovat o poloze, tělesné teplotě a srdeční frekvenci jejich nositelky. Jak? Díky GPS senzoru!

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.