RARITA! V akváriu odchovali malé rejnoky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

RARITA! V akváriu odchovali malé rejnoky!

Po akváriu v Hradci Králové se už prohánějí malí rejnoci.
Po akváriu v Hradci Králové se už prohánějí malí rejnoci. (pro Aha! – Jan Dušek)

HRADEC KRÁLOVÉ – Úžasný chovatelský úspěch se podařil majiteli obřího akvária v Hradci Králové Davidu Šmeralovi. V zajetí odchovaným jedincům se narodila mláďata sladkovodního rejnoka.

Úžasný chovatelský úspěch se podařil majiteli obřího akvária v Hradci Králové Davidu Šmeralovi. V zajetí odchovaným jedincům se narodila mláďata sladkovodního rejnoka.

Sladkovodní rejnok pochází z Kolumbie. „Je běžné, že se z Kolumbie vozí samice březí. U nás pouze porodí. Nám se naprosto jedinečně podařilo odchovat rejnoky z našich vlastních jedinců!“ řekl David Šmeral.

Rodiče malých čtyřčat se jmenují Ferda a Beruška. V Hradci Králové jsou od roku 2003. Když je rejnok po jídle, nafoukne se mu břicho. Proto nikdo do poslední chvíle netušil, co přijde. V současné době není jasné, jestli se jedná o samce, nebo samice. Zhruba za dva roky by se mohli přesunout do hlavní nádrže k velkým rybám.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.