Nebezpečný kousek krotitele - Může přijít o hlavu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nebezpečný kousek krotitele - Může přijít o hlavu!

Alex Polach předvádí kousek, při kterém zahynula řada jeho předchůdců.
Alex Polach předvádí kousek, při kterém zahynula řada jeho předchůdců. (pro Aha! – Petr Dvořák)

BRNO – Strkat hlavu kam se nemá, se prostě nevyplácí. Své o tom ví většina krotitelů a cirkusáků, jejichž kolegové při pokusu strčit vlastní hlavu do tlamy slonovi zahynuli. Teď, déle než čtyřicet let po posledním podobném vystoupení, nebezpečný výkon opakuje Alex Polach – nejstarší vnuk slavného cirkusáka Ferdinanda Berouska.

Před žasnoucími diváky v Brně strká hlavu do tlamy slonice Kitty.

Krotitele, kteří dávali zvířatům do tlamy svou hlavu, na počátku minulého století vídali návštěvníci cirkusů celkem často. Po řadě tragických úmrtí však podobná představení přestala. To se ale nelíbí pravnukovi Ferdinanda Berouska Alexovi Polachovi. Proto se rozhodl, že podobný kousek hned několikrát předvede ve svém cirkuse Brňanům. „Nebojím se toho. Kitty by neublížila mouše. Sice tu je nebezpečí, že se lekne a stiskne, ale to už neovlivním,“ říká odvážně Polach.

Pro Alexe tento výstup znamená velké riziko, sloni totiž mají neobyčejně pevný skus. V tlamě dokáží rozdrtit i kusy dřevin. Lidská lebka jim tudíž nedělá žádný problém.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.