Richarde, pozor! Shinda je zdravá a může mít mladé! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Richarde, pozor! Shinda je zdravá a může mít mladé!

Gorilu Shindu prohlédlo celkem pět lékařů.
Gorilu Shindu prohlédlo celkem pět lékařů. (pro Aha! – Marek Žďánský)

PRAHA – Shinda je naprosto zdravá. Gorilí samice z pražské zoo nemohla zabřeznout kvůli antikoncepčnímu tělísku, které jí do těla vpravili v australské zoo, kde se narodila. Odhalilo to včerejší vyšetření. Shindu prohlédlo hned pět veterinářů a lékařů.

Shindu nejprve uspali a poté jí mimo jiné odebrali krev a vyšetřili ji ultrazvukem. Ve spánku se gorila nalézala celkem hodinu. Mezi odborníky, kteří ji zkoumali, byli i lidští lékaři, například gynekolog. Gorile bránilo dosud v zabřeznutí antikoncepční tělísko, které jí zavedli v Austrálii, odkud přijela. „Tělísko se najít nepodařilo a zřejmě už se to ani nepodaří. Podle lékařů má životnost deset až patnáct let. Očekáváme, že brzy by Shinda mohla zabřeznout. „Další pokus o početí se samcem Richardem by se mohl uskutečnit do týdne,“ řekl Aha! ošetřovatel goril Marek Žďánský. Čtrnáct dní po páření poté chovatelé Shindě odeberou moč a nechají udělat těhotenské testy.

Samice v tlupě
Shinda – čeká se na mládě.
Kijivu – má Moju a Tatu.
Kamba – porodila mrtvé mládě.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.