Muž s obří rukou se oženil. Prstýnkem by prošla i dvacetikoruna | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Muž s obří rukou se oženil. Prstýnkem by prošla i dvacetikoruna

Tohle je největší ruka Česka! - Unese v ní 17 plných půllitrů piva, 11 tupláků alkoholu, 5 třílitrových sklenic od okurek
Tohle je největší ruka Česka! - Unese v ní 17 plných půllitrů piva, 11 tupláků alkoholu, 5 třílitrových sklenic od okurek (autor)

ŽELIV – Největší snubní prstýnek v Česku už je na pravém místě. Včera se totiž ženil Petr David (33) zapsaný v české knize rekordů jako muž s obří rukou. Snubním prstenem, který mu snoubenka nasadila, by klidně prošla i dvacetikorunová mince.

Svatba v želivském kostele vypadala jako každá jiná. Ve chvíli, kdy oddávající páter Jindřich uchopil polštářek se snubními prsteny, se ale zraky přítomných svatebčanů soustředily na ten ženichův. Byl nezvykle velký. „Musel jsem si ho nechat vyrobit na zakázku a podle vlastnoručně vyrobené šablony,“ prozradil Aha! Petr David (33).

„Když jsem totiž šel do pelhřimovského zlatnictví a testoval zkušební kroužky, zjistil jsem, že se do žádného nevejdu. Tak jsem si nejdřív sám vysoustružil šablonu a podle ní si nechal prsten vyrobit,“ popsal ženich, který je povoláním obráběč kovů.

Náklady na výrobu byly zhruba dvojnásobné než u snubních prstenů, které potřebuje většina lidí. „Prstýnky jsme dostali jako svatební dar,“ podotkla snoubenka Iveta Hadravová (29), od včerejška Davidová.

Velká ruka podle Petra Davida ale nepřináší jen komplikace, jaké byly například při nákupu snubního prstenu. Má to prý i své výhody. „Lidi si jen tak nic nedovolí, když si představí, že bych jim dal facku. Nebo jsou ruce praktické při plavání,“ pronesl s úsměvem. Výhodu si uvědomuje i jeho manželka Iveta. „Petr je něžný, takže jeho velké ruce ocením, když mě pohladí. A jaké další výhody to má, to ještě poznám,“ řekla s úsměvem.

Novomanželé už plánují dítě. Zřejmě ale nemusí očekávat, že by museli kvůli dětským rukavicím chodit do obchodu s oblečením nadměrných velikostí. U Davidů se velikost dědí spíše ob generaci. „Můj děda měl také nezvykle velké ruce. I když tolik jako já ne,“ poznamenal Petr. Takže další David s velkými »tlapami« bude asi až jeho vnuk.

Další české rekordy

Největší ňadra

Kliknutím zvětšeteJe nepřehlédnutelná!
Milena Velba (36) má největší přírodní poprsí na světě. Své vnady o velikosti číslo 10, jejichž obvod je 122 cm a váha téměř šest kilo, dokáže náležitě prodat. V Německu, kde teď žije, používá coby modelka přezdívku »Alpská Milka«.

Nejvyšší Čech

Kliknutím zvětšeteTomáš Pustina (29) vyčnívá z davu.
Měří neuvěřitelných 224 centimetrů a váží sto sedmdesát kilogramů. Způsobila to nadmíra růstového hormonu. Pustina je od 18 let v invalidním důchodu. Trpí totiž v souvislosti s tím řadou zdravotních problémů.

Nejmenší Češka

Kliknutím zvětšeteIrenea Virtová (36) měří pouhé 102 centimetry.
V běžném denním životě tak na ni číhá spousta »nástrah«, o kterých lidé běžného vzrůstu vůbec nepřemýšlejí. Výběr peněz z bankomatu, jízda výtahem, vysoké regály v supermarketech nebo označení jízdenky v tramvaji.

8.9.2007

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.