Přiznání Igora Bareše: Řezníček šel kvůli mně na operaci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Přiznání Igora Bareše: Řezníček šel kvůli mně na operaci!

Igor Bareš
Igor Bareš (Foto: TV Nova)

Setkali se po 30 letech. Igor Bareš (52) a Pavel Řezníček (52) spolu byli v roce 1989 v Divadle bratří Mrštíků v Brně. Nyní se znovu sešli. V seriálu Profesor T. má Pavel titulní roli a Igor hraje jeho nadřízeného na fakultě.

Bareš byl už tenkrát před 30 lety vystudovaný herec, Pavel po herectví zatím jen toužil, chystal se na studia, ale pracoval v divadle jako kulisák. Co se tehdy stalo?

„S Vláďou Javorským, Jardou Dulavou a dalšími jsme o prázdninách hráli krátká představení pro návštěvníky na zámku Vranov nad Dyjí,“ vzpomíná Bareš. Jednou potřeboval odjet do Ostravy, kde měl důležité natáčení. Požádal Řezníčka, zda by za něj na zámku nezaskočil.

„Ochotně se naučil text. Upozornil jsem ho, že hraje v plenéru a musí mluvit nahlas, aby ho diváci slyšeli. Navíc tam byl takový můstek, od kterého se všechny zvuky odrážely,“ svěřil Bareš. Řezníček nadšený, že si může zahrát, si vzal ponaučení opravdu k srdci. „Křičel tak, že si chudák uhnal uzlíky na hlasivkách a musel jít na operaci,“ popsal dávný zážitek Bareš.



Herce na pitevně podkládali igelitem
Nedělní díl seriálu zavedl diváky na pitevnu. Herci přiznali, že měli přece jen stísněné pocity. „Koukal jsem na některé nástroje. Člověk tak nějak tuší, nač se asi používají a cítí tíseň,“ svěřil Pavel Řezníček. Právě on coby Profesor T. zde měl hned několik obrazů. Natáčelo se v kladenské nemocnici za běžného provozu. „Pod herce-mrtvoly jsme dali igelity, aby jejich kůže nepřišla do styku s povrchem, kde běžně leží skutečné mrtvoly,“ prozradil producent.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.