Jessica Alba zvítězila v kategorii, ve které nikdo nechce být: FIASKO | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Jessica Alba zvítězila v kategorii, ve které nikdo nechce být: FIASKO

Jessica Alba
Jessica Alba (Profimedia.cz)

Sympatický obličej, sexy tělo, rodina jako ze žurnálu a pověst bez poskvrny. Herečka Jessica Alba (37) se při obsazování do filmů zdá jako jistá volba, která nemůže zklamat. Jenže britská studie teď odhalila, že pověstný miláček publika je vlastně zárukou budoucího propadáku.

Viděli jste ji v romantických komediích, akčních filmech i dramatech. A velká většina z toho jsou podle kritiků vážně špatné snímky. Britská agentura Verve Search zjistila, že za posledních 20 let dostala její díla 59 % negativních hodnocení, 39% neutrálních a jen 5% kladných (tak se počítala všechna, která na stránce Metacritic dostala víc než 60 %).

Vzpomínáte na Sin City – město hříchu z roku 2005? Tak to byl asi jediný, který kritici ušetřili. Tato čísla jsou s porovnání s ostatními kolegyněmi jasně nejhorší, a tak byla Alba korunována na královnu braků. „Řekli byste si, že takoví herci by s takovými recenzemi jen těžko dostali práci. Ale ukazuje to, jak těžké je pro producenty najít zkušené herce. A také to, že kritici nemají na obsazování vliv,“ uvedl James Barnes, který se na studii podílel. Do ní zahrnuli všechny herce, kteří se za posledních 20 let objevili alespoň ve 20 filmech, a byli mezi 10 hlavními postavami.

Je jí to fuk, má 8 miliard
Alba si s tím ale hlavu neláme, její majetek se odhaduje na v přepočtu 8 miliard korun. Dostane honoráře, o které si řekne, a ještě si vydělává podnikáním. Je spoluvlastníkem firmy Honest, která vyrábí a prodává ekologické domácí potřeby a jejíž hodnota je asi 40 miliard korun.

Rodačka z Kalifornie se chtěla stát herečkou od malička, nezabránily jí v tom ani nemoci jako astma nebo časté zápaly plic. V roce 1992 vyhrála hereckou soutěž a dostala kurzy zdarma. O rok později, když jí bylo 12, už měla agenta a začínala hrát v seriálech i filmech. Za slávu vděčí režiséru Jamesi Cameronovi, který ji v roce 2000 obsadil do seriálu Dark Angel. Vystřelil ji na hvězdné hollywoodské nebe, ze které ho ji neshodila ani nekončící plejáda špatných kariérních rozhodnutí.

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.