Klučina proměnil audienci u papeže ve vlastní show: Malý rošťák odrovnal Vatikán! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Klučina proměnil audienci u papeže ve vlastní show: Malý rošťák odrovnal Vatikán!

Zaujal ho gardista a jeho halapartna.
Zaujal ho gardista a jeho halapartna. (Foto Reuters)

I tak seriózní akt, jakým je audience u papeže, může nabrat rozměry grotesky. Přesvědčili se o tom věřící při pravidelném setkání s hlavou katolické církve Františkem (81) ve Vatikánu. Jistý klučina z Argentiny se tu utrhl od mámy a jal se dělat, co ho baví – hrát si! Gardistu tahal za rukáv i rukavici, zkoumal jeho halapartnu, boty a dovádět chtěl i se samotným papežem.

Odboural tím nejen Svatého otce a arcibiskupa George Gänsweina (62), ale celý sál. Rošťákova máma záhy přiběhla s omluvou, že syn je autista, nemluví a slyší jen trochu. Pobavený František zůstal nad věcí. „Ten chlapec nemluví, ale umí komunikovat. A navíc je svobodný. Nezřízeně, ale svobodný. Všichni bychom měli být před Bohem tak svobodní, jako je dítě před svým otcem,“ prohlásil s nadhledem světce. „Je to zkrátka Argentinec – neposlouchá,“ přidal v narážce na papeže a jeho vlast arcibiskup Gänswein.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.