Nová naděje pro Bohdalovou: Skončí její obrazy v Národní galerii?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Nová naděje pro Bohdalovou: Skončí její obrazy v Národní galerii?!

Vlastní Bohdalová pravé obrazy?
Vlastní Bohdalová pravé obrazy? (Foto ara)

Podle policie jsou tři obrazy, které za pět milionů herečka Jiřina Bohdalová (87) koupila od bankéře Radka Pokludy (46), falešné. Teď má ale herečka novou naději! Obrazy by mohly by být pravé, a dokonce skončit v Národní galerii!

U soudu s překupníky obrazů vystoupil jako svědek znalec obrazů Jiří Rybář (73), majitel galerie 1. Art consulting. „Rukou mi prošlo za 30 let půl milionu obrazů. Falza často poznám už jen podle fotky obrazů,“ řekl.

Nejde o falza?!

Podle něj nemusí být obrazy, kvůli kterým jsou žalováni Jaroslav Fröhlich (44), jeho žena Eva (33) a jejich kamarád Milan Trokan (58), vůbec falešné. „Řešíte tu obrazy, o kterých se tvrdí, že jde o falza, ale není to tak. Já nevím, jestli vám to posuzuje Národní galerie, nebo kdo...“ kroutil hlavou Rybář.

Stupnice důvěry

Ten před soudem mluvil i o tom, komu důvěřuje v určování pravosti obrazů. Na prvním místě je podle něj Národní galerie, až vzadu je soudní znalec Petr Pavliňák. „Je to hodný člověk, ale obrazům nerozumí,“ šokoval Rybář. Právě Pavliňáka totiž policie použila jako znalce, který určil, že obrazy party překupníků jsou falza. I kvůli tomu stojí překupníci před soudem.

Pomoc herečce

Expert Rybář by navíc mohl pomoci Jiřině Bohdalové. Řekl to i deníku Aha! „Už jsme spolu mluvili o tom, že až dotočí film, tak bych se na ty obrazy podíval. Pokud uznám dle svého názoru, že nejde o falza, nechal bych je za své peníze posoudit Národní galerií, což stojí 62 tisíc a trvá to sedm měsíců,“ řekl Aha! galerista.

O co v kauze jde?

Obžalovaní Jaroslav Fröhlich (44), jeho žena Eva (33) a jejich kamarád Milan Trokan (58) podle obžaloby nechali padělat obrazy, pro které zajistili zmanipulované znalecké posudky a následně je prodávali prostřednictvím aukčních síní. Škoda jde do desítek milionů. Trojice se brání a tvrdí, že se je snaží zlikvidovat konkurence.

 Jiřina Bohdalová se zranila: Drsný pád ze schodů! Musela do nemocnice!

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.