Hvězda nového seriálu Profesor T. Pavel Řezníček: Hlídali ho kriminalisté! Kvůli znásilnění | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Hvězda nového seriálu Profesor T. Pavel Řezníček: Hlídali ho kriminalisté! Kvůli znásilnění

Z nového seriálu Profesor T.
Z nového seriálu Profesor T. (Julie Vrabelová)

Kriminalisté na place! Tak vypadalo natáčení nového krimiseriálu Profesor T. s Pavlem Řezníčkem (52) v hlavní roli. Znásilnění na obrazovce ještě nikdy neodpovídalo tak moc realitě.

„Scénu znásilnění jsme konzultovali jak s kriminalisty, tak s kaskadéry, abychom byli v rámci celého procesu co nejpřesnější a nevyvedli žádný nevěrohodný nesmysl. Oba herci, Kamila Trnková a Jiří Maryško, byli na tuto scénu speciálně proškoleni,“ prozradil Aha! producent seriálu Matěj Chlupáček. A pod drobnohledem byl při natáčení i samotný Řezníček jako kriminolog Jáchym Tauber. „Jako profesot T. si neustále dezinfikuje ruce, a proto používáme vždy skutečný antibakteriální gel,“ přiznal zajímavost z natáčení dobře informovaný zdroj.

Odmítl dubléra
Herec byl ale také pod dozorem kaskadérů. „Když je profesor sražen v úvodu své přednášky k zemi zlodějem svačiny, tak Řezníček nebyl zastupován dublem. Trval na tom, že si scénu, ať už to bude třeba klidně desetkrát, natočí pro důvěryhodnost záběru sám,“ prozradil zdroj ze štábu s tím, že to pro něj nebylo nic jednoduchého. „Nakonec se točila pouze čtyřikrát a Pavel vždy padal znamenitě! Ten, co jej atakoval, byl samozřejmě kaskadér a Pavel měl pod sebou matraci, na kterou vždy dopadl tak, aby se nezranil,“ popsal.

O čem je Profesor T.?
Hlavní postavou seriálu je svérázný profesor kriminologie Jáchym Tauber v podání Pavla Řezníčka, který pomáhá kriminalistům s řešením různých případů. Každá epizoda sleduje nový případ, který je v jejím závěru vyřešen. S příběhy se navíc prolínají bohaté osobní dějové zápletky hlavních postav.

Role ovlivňuje i jeho reálný život
„S profesorem T. jsem se rychle skamarádil. Je mi blízký jeho smysl pro humor a v podstatě i jeho náhled na svět, přestože se často chová jako podivín,“ řekl Řezníček. „Cítím, že mě v mnohém i ovlivnil. Profesor mluví poměrně složitým kultivovaným jazykem, obvykle ve složitých souvětích. Nejprve pro mě bylo těžké si na jeho mluvu zvyknout. Nyní se ale občas přistihnu, že i v soukromí používám některé jeho obraty,“ dodává.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.