V pohádce Hodinářův učeň září krásná Slovenka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

V pohádce Hodinářův učeň září krásná Slovenka

Pro mladou slovenskou herečku Danu Droppovou však jde o vůbec první zkušenost s kamerou.
Pro mladou slovenskou herečku Danu Droppovou však jde o vůbec první zkušenost s kamerou. (Evolution Films/Zuzana Panská)

Už více než měsíc natáčí režisérka Jitka Rudolfová podle svého scénáře pohádku Hodinářův učeň, do které obsadila v rolích ústředního páru Laury a Urbana dvojici nadějných herců. Michal Balcar už si zahrál například v seriálu Bohéma či ve filmu Jan Palach, pro mladou slovenskou herečku Danu Droppovou však jde o vůbec první zkušenost s kamerou.

„Myslím, že jsem měla obrovské štěstí, že jsem tuto roli dostala. Začínám teprve druhý ročník Vysoké školy múzických umění v Bratislavě, takže se za herečku ještě nepovažuji. Teprve přicházím na to, co to vlastně herectví je, o čem je hraní,“ vysvětluje skromně dvacetiletá Slovenka, pro kterou bylo od dětství snem spíše divadlo.

„Divadlo mi učarovalo, i když jsem nevěděla proč a jestli bych ho vlastně uměla. Věděla jsem jenom, že bych s ním chtěla mít jednou určitě něco společného. Vlastně jsem chtěla být divák. Pracovat jako divák. To bylo moje vysněné povolání. Později, když už jsem začala opravdu uvažovat o tom, co bych chtěla dělat, nějak to plynule přešlo do herectví.,“ dodává s úsměvem drobná blondýnka.

Po gymnáziu sice neprošla prvním kolem přijímacích zkoušek, a tak to po půl roce studií
zkusila znovu. Tentokrát už úspěšně. „A od té doby se tak nějak pomalu hledám, zkouším, bádám,“ dodává rodačka z Liptovského Mikuláše. V pohádce Hodinářův učeň hraje po boku takových hvězd, jako jsou Viktor Preiss, Jaroslav Plesl, Václav Neužil, Jana Plodková či Miroslav Krobot. „Je to pro mě velká inspirace, vidět, jak pracují, je to velká škola,“ říká herečka, které je zatím stále nejbližší divadelní herectví. Premiéra filmu Hodinářův učeň v kinech je naplánována na srpen roku 2019, distributorem je společnost Bontonfilm.



Přečtěte si
-bello-
10. 10. 2018 • 00:14

.A od té doby se tak nějak pomalu hledám, zkouším, bádám,“ dodává rodačka z Liptovského Mikuláše. ------ A všichni ze Slovače se našli v Praze , dodává rodačka z Prahy = JÁ !

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.