Topmodelka Gisele Bündchen (38) o hrůzách, kterými si prošla: Chtěla jsem skákat z balkonu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Topmodelka Gisele Bündchen (38) o hrůzách, kterými si prošla: Chtěla jsem skákat z balkonu

Fotografie
Fotografie (internal)

Patří mezi nejlépe placené modelky světa, fotky její rodiny vypadají jako reklama na štěstí. Přesto je jedinečným příkladem slavného rčení, že není všechno zlato, co se třpytí. Gisele Bündchen (38) právě vydává své knižní vzpomínky a poodkrývá temnou stránku svého já: úzkosti, závislost na alkoholu i sebevražedné myšlenky.

Do světa modelingu vstoupila na konci 90. let a okamžitě si podmanila řadu světových návrhářů. Od roku 2000 její kariéra strmě rostla, když si ji mezi své »andílky« vybrala společnost Victoria’s Secret. V téže době se brazilská kráska seznámila s okouzlujícím hercem Leonardem DiCapriem (43). Zdálo se, že už nemůže být šťastnější. O tři roky později se jí život začal sypat jako domeček z karet. Démoni v její hlavě ožili.

Vysvobodil ji sport
Když v roce 2003 začala trpět záchvaty úzkosti, nežila příliš spořádaným životem. Na denním menu nechyběla krabička cigaret, láhev vína a minimálně tři silné kávy. Ve své nové knize Lessons: My Path To A Meaningful Life (v překladu Lekce: Moje cesta ke smysluplnému životu – pozn. red.) Gisele Bündchen přiznává, že ji často pronásledovaly i sebevražedné myšlenky. „Říkala jsem si: Když skočím z balkonu, tohle všechno kolem mě skončí a já se už nikdy nebudu muset bát o to, kam svět kolem mě spěje,“ vzpomíná modelka na nejtemnější období své kariéry. S panickými ataky se léčila na psychiatrii, nějakou dobu dokonce užívala silně návykové antidepresivum Xanax. Pak se ale rozhodla se svým životem pořádně zatočit. Kompletně změnila stravování, přestala jíst cukr a skončila s kouřením. Její novou drogou se stalo cvičení, především běhání a jóga. Po rozchodu s Di- Capriem se seznámila s úspěšným hráčem amerického fotbalu Tomem Bradym (41), za kterého se v roce 2009 provdala.

Jak zachránit manželství
Na šťastný konec téhle pohádky si ale musíme ještě chvíli počkat. Když se totiž Gisele krátce po svatbě narodil syn Benjamin (8) a o tři roky později dcera Vivian (5), deprese se vrátily. „Bylo to, jako by část mě samotné zemřela,“ popisuje Bündchen . „Vždycky jsem byla nezávislá. Všechno se točilo jen kolem mě. Ale najednou tu byl ten malý človíček a já věděla, že už nemůžu dělat všechno tak, jako před tím.“ Aby se alespoň částečně od chmurných myšlenek oprostila, začala pracovat. Děti nechávala chůvě nebo je brala s sebou na »plac«, pokud to bylo možné. „Měla jsem výčitky svědomí, že jsem hrozná matka, když děti nechávám samotné,“ přiznává modelka s tím, že její psychický stav měl negativní dopad také na manželství s Bradym.

Celý článek si můžete přečíst v nedělním tištěném vydání deníku Aha!

Gisele Bundchen v reklamě na spodní prádlo:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.