Režisér Tří oříšků Vorlíček sprostě okraden! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Režisér Tří oříšků Vorlíček sprostě okraden!

Václav Vorlíček
Václav Vorlíček (Blesk – Alexandr Malachovský a archiv Blesku)

Známý režisér Václav Vorlíček (88) dává dohromady nový scénář ke svému dalšímu filmu. Z jistého důvodu ale odmítá prozradit, o čem bude. Již jednou na to totiž doplatil a byl jedním mladším kolegou sprostě okraden!

„Dostal jsem nějaký nápad, tak si připravuju scénář. Hezky v klidu. Jelikož jsem na tom špatně s nohama, snažím se chodit na procházky. Žádné velké pochody nedělám, protože mě zlobí klouby. Ostatně, je mi skoro devadesát, tak na to mám nárok," řekl Vorlíček časopisu Sedmička.

Tajnosti kolem scénáře nedělá Vorlíček za účelem na sebe upozornit, má proto své osobní důvody.  "Mně se jednou na festivalu ve Zlíně stalo, že jsem se v takovém menším kroužku lidí zmínil o svém příštím filmu. Co mám v plánu natočit, o čem by to mělo být, zkrátka jsem prozradil víc, než bylo záhodno. Když jsem pak měl námět hotový a šel s ním do televize, bylo mi sděleno, že přesně na toto téma odevzdal scénář jeden můj mladší kolega. Bylo to pro mě velké zklamání a důkaz, že dobré náměty se kradou," svěřil se režisér s nepříjemnou zkušeností časopisu Sedmička.

Takové případy se v Česku dějí jen málokdy, spíše se s nimi můžeme setkat v zahraničí. Zatímco jiní by mladého kolegu hnali při nejmenším do pekel, Vorlíček se rozhodl celou záležitost neřešit. Žádné kroky tenkrát nepodnikl, protože člověk, jehož nejmenoval, mu za to nestál.

 Václav Vorlíček pokřtil svou biografii: Vzpomíná, jak ho zlobil Menšík!

Video se připravuje ...

 Režisér Václav Vorlíček zemřel



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.