Tvůrci muzikálu nesmějí kopírovat film: Nové šaty pro Popelku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Tvůrci muzikálu nesmějí kopírovat film: Nové šaty pro Popelku!

Popelka svatební
Popelka svatební (Foto Aha! - archiv Tři oříšky pro Popelku, ara)

Nedotknutelný poklad! To jsou šaty Libuše Šafránkové (65) a vůbec všechny kostýmy, jež Theodor Pištěk (85) navrhoval pro legendární filmovou pohádku Tři oříšky pro Popelku. Tvůrci stejnojmenné rodinné show proto museli ušít nové. A nesmělo jít o přesné kopie!

Popelčiny šaty mají status kulturního dědictví České republiky. To znamená, že je nelze jinak vystavit než za vitrínou, nelze je zkoušet, sahat na ně a už nikdy nepůjdou na žádné natáčení.

„Žádný kostým navíc nemohl být přesná kopie originálů,“ prozradil deníku Aha! dobře informovaný zdroj z připravované muzikálové show, která bude mít premiéru už 12. října 2018 v pražském Kongresovém centru.
Zbrusu nové kostýmy navrhl Roman Šolc, který oblékal např. Kleopatru či Fantoma Opery.

Bez netopýra na hlavě!

Na jevišti se neobjeví ani proslulý netopýří klobouk, který měla Popelčina macecha na plese na zámku. Ten navíc není ani jako originál v Česku. „Pohádka byla natáčena v koprodukci, takže čeští herci byli oblečení z Barrandova a němečtí zase v Babelsbergu. A protože představitelka macechy byla Němka, tak její kostým zůstal v Německu,“ prozradila Aha! před časem pracovnice fundusu Barrandovských ateliérů Nela Krajčová.

Tajemství 53 cm v pase

Libuše Šafránková působila jako oživlá panenka a takové měla i rozměry. Její šaty prozradily, že měla v pase neuvěřitelných 53 cm.

 Česká televize digitálně zrestaurovala Tři oříšky pro Popelku

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.