7 rad pro bezva léto Petry Němcové: Medové tipy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

7 rad pro bezva léto Petry Němcové: Medové tipy

Petra Němcová v Cannes 2018
Petra Němcová v Cannes 2018 (profimedia.cz)

Dovolená je pokaždé zátěžovým testem pro náš organismus. Potrápit nás mohou nejen zdravotní problémy, ale i příbytek na váze. To moc dobře ví i zcestovalá topmodelka Petra Němcová (39), která vám poradí, jak přežít léto ve zdraví a ještě si ho pořádně užít!

1. Zabalte jen to nejnutnější

„Místo v kufru ušetřím díky vrstvení a výběru oblečení. Beru s sebou jen to, které se nemačká.“

Ten problém řeší asi každý: Jak si na dva týdny zabalit do jediného zavazadla? Petra radí, naučit se kombinovat různé kousky oblečení. Stačí vám pak jen šortky, sukně a několik stylově odlišných tílek a o originální outfit na každý den máte postaráno. Vybírejte si také látku, která se nemačká, a můžete ji bez obav srolovat. Nejlepším materiálem je prý hedvábí, které nezabere příliš místa v kufru a v horkých dnech navíc příjemně ochlazuje.

2. Sledujte, co jíte

„Jím to, na co mám chuť, ale kontroluji velikosti porcí.“ Figuru si udržíte jedině tehdy, naučíte-li se vnímat, kdy máte skutečně hlad a kdy vás přepadají chutě, které vyvolávají nekontrolované přejídání. Přemýšlejte nad tím, co si naložíte na talíř. Možná se vám díky tomu ručička na váze ani po návratu nepohne!

3. Podpořte dobré trávení

„Díky tomu, že odkyseluji svůj organismus, zůstávám po zdravá a cítím se svěže.“

Vyvarujte se potravinám, které překyselují organismus. Aby metabolismus i trávení šlapaly jako hodinky, je třeba vyřadit kávu, alkohol, lepek a snížit příjem cukru. Hlavní část dovolenkového menu by naopak měly tvořit zelená zelenina, ořechy, semínka a lokální ovoce.

4. Posilujte obranyschopnost organismu  

„Každé ráno spolknu tabletu chlorelly, spiruliny a zeleného ječmene a zapiju je teplou vodou. Po obědě si dopřeji kostičku 85% čokolády.“

Petřin každodenní rituál má své opodstatnění. Teplá voda pročišťuje organismus a tělo se tak zbavuje odpadních látek, které vyvolávají infekce. Trojlístek bylinek má blahodárné účinky na imunitu, trávení, srdce a cévy. A čokoláda? Nejenže zlepšuje prokrvení a snižuje krevní tlak, ale navíc i chrání kůži před slunečním zářením. Vyzkoušíte?

5. Hýbejte se

„Třikrát týdně cvičím pilates. Výsledky se dostavují a nepřestávají mě překvapovat!“

Dovolená je pochopitelně o odpočinku, zkuste ho ale pojmout trochu aktivněji. Pilates se dá trénovat také na pláži a může vás posílit nejen fyzicky, ale i mentálně. Pokud vám cvičení z nějakého důvodu nevyhovuje, vydejte se na procházky do přírody nebo za památkami.

Zbytek najdete v tištěném nedělním Aha!

Kolaps! Přepracovaná topmodelka Němcová se složila před kamerou!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.