Jaký osud asi čeká »malého prince«? Drsná hra »na třetího« | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Jaký osud asi čeká »malého prince«? Drsná hra »na třetího«

Vévoda a vévodkyně z Cambridge jsou prvním párem v úzké královské rodině po 58 letech, jemuž se narodily více než dvě děti.
Vévoda a vévodkyně z Cambridge jsou prvním párem v úzké královské rodině po 58 letech, jemuž se narodily více než dvě děti. (Foto Profimedia.cz)

Celý svět se včera těšil, že uslyší jméno novorozeného princátka, syna prince Williama (35) a vévodkyně z Cambridge (36). George i Charlottu přece rodiče pojmenovali právě 2 dny po porodu. Leč do uzávěrky našeho vydání palác jméno nevydal... A tak se mocně řešilo hlavně to, jaký osud asi nejmladšího člena britské královské rodiny čeká.

Vévoda a vévodkyně z Cambridge jsou prvním párem v úzké královské rodině po 58 letech, jemuž se narodily více než dvě děti. Pozice třetího v řadě přitom z historického hlediska neslibuje princátku nic pěkného, co se osudu týče. Zde je několik těch nejdrsnějších životních anabází těch »třetích«...


Alice Sasko-Koburská (1843 – 1878)
Třetí dítě královny Viktorie
Už v 17 letech se musela starat o umírajícího otce prince Alberta a pak rok utěšovala truchlící matku. Vzala si hesenského prince Ludvíka a měli sedm dětí, čtyři z nich ale potkal krutý osud. Syn Fridrich zahynul ve dvou letech poté, co vypadl při hře z okna a vykrvácel (byl hemofilik). Nejmladší Marie zase podlehla ve čtyřech letech na tyfus, který později zabil i samotnou Alici. Alexandra, která si vzala ruského cara Mikuláše II., i Alžběta, provdaná za velkoknížete Sergeje Alexandroviče, zemřely v roce 1918 rukou bolševiků.

Luisa Koburská, vévodkyně z Fife (1867 – 1931)
Třetí dítě krále Eduarda VII.
Třetí z potomků pradědečka královny Alžběty II. své rodině neudělal radost, když si Luisa jako manžela vybrala o 18 staršího skotského aristokrata. Babička, královna Viktorie, z něj alespoň udělala vévodu, aby ostuda byla menší. Štěstí se ale v manželství nedočkala. Prvního syna porodila mrtvého a manžel Alexandr později zemřel na zánět pohrudnice poté, co s lodí ztroskotali u břehů Maroka. Šok dostala, když jí dcera Alexandra oznámila, že si chce vzít Louisina bratrance z prvního kolene, vévodu Artura Connaugh!

Princ Andrew, vévoda z Yorku (*1960 )
Třetí potomek královny Alžběty II.
Vystudoval vojenskou akademii, stal se členem Britského královského námořnictva a v roce 1982 se jako pilot helikoptéry zúčastnil bojů ve válce o Falklandy. Táhne se s ním velký skandál, když měl kamarádovi, milionáři a odsouzenému pedofilovi Jeffreymu Epsteinovi v letech 1999 až 2002 platit za sex s nezletilou Virginií Roberts.


Diana, princezna z Walesu (1961 – 1997)
Třetí potomek hraběte Johna Spencera
Ač byla »jen« potomkem hraběte Spencera (jistěže třetím...), stala se matkou budoucího krále a jednou z nejpopulárnějších postav královské rodiny, proto do výčtu patří. Britové si princeznu »z lidu« zamilovali pro její dobrosrdečnost, její život však provázela psychická labilita, problémy s příjmem potravy a vše vyvrcholilo rok po rozvodu s Charlesem, kdy tragicky zahynula i s milencem Dodim Al-Fayedem (†42) při autonehodě v Paříži.

William a Kate představili třetího potomka!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
ivoadler
26. 4. 2018 • 16:12

Tak královic mají Kubíka! To je ale hezké jméno.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.