To jste ještě neviděli: Jak se mění Suchánek! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

To jste ještě neviděli: Jak se mění Suchánek!

Michal Suchánek
Michal Suchánek (Foto: DonArt production)

Jsou situace, kdy vám celý život proletí hlavou během pár vteřin. To přesně je případ Pepy, hlavního hrdiny nového stejnojmenného filmu v podání Michala Suchánka (53). Vzpomínky se mu promítnou od narození, v jedné roli se tak vymění pět různých představitelů – od dětí až po samotného Suchoše.

Batole
Tady je ještě blonďáčkem. Nejmladšího Pepu si zahrál dvouletý chlapeček, mihne se tu ale jen chvilku. „Byl perfektní, plakal přesně v tu chvíli, v jakou jsme potřebovali. Jakmile byl obraz hotový, plakat zase přestal,“ vzpomíná na natáčení jeho filmová maminka Kristýna Kociánová.

Školkař a školák
Druhou proměnu zažil ve školce. Zahrál si ho pětiletý kluk, opět šlo o epizodní roličku. Větší prostor dostal až ve škole. Tady jej ztvárnil osmiletý Viktor Antonio a skutečnému malému Suchánkovi jako by z oka vypadl!



Středoškolák
V této chvíli už nastoupil mladý herec, osmnáctiletý student gymnázia Vlastimil Kaňka. „Pomáhal mi pan režisér, který mi předehrával, jak Michal Suchánek hraje. Já jsem ho znal jenom z televizních pořadů jako Partička nebo TELE TELE, ale nedokázal jsem odhadnout, jaký bude v tomto filmu,“ prozradil. S Michalem Suchánkem se před kamerou potkal jen jednou. „To se točil obraz, kdy jsem vidět já a pak on. To se naše obličeje trikem prolnou a moje postava zestárne do jeho podoby,“ dodal.

Mladý muž
Nastupuje Michal Suchánek. V mladší podobě, a proto v paruce. „Musel jsem jezdit o hodně dřív, aby mě nalíčili, nabarvili mi vlasy, nebo mi nasadili paruku ze dvou částí. Občas už jsem neměl sílu se odličovat, tak jsem jel zpátky do Prahy i s tím tupé, padl do postele a ráno se probudil a měl celý černý polštář,“ vzpomínal na natáčení.

Zralé šediny
Protože se ve filmu odehraje celý Pepův život, pochopitelně se dočkal i zestárnutí. To už odehrál v civilu, s vlastními šedivými vlasy. „Tahle role je pravděpodobně nejideálnější, jaká mě mohla potkat,“ pochvaloval si. „Pepa je introvert, podobně jako já, taky si vystačím jenom se svými myšlenkami,“ dodal Michal, který poprvé točil film, kde celý děj posouvaly jeho komentáře. A to i ve chvíli, kdy před kamerou stála jeho mladší »kopie«.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.