Jágr proti kámošům! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Jágr proti kámošům!

Kladenská hvězda Jaromír Jágr
Kladenská hvězda Jaromír Jágr (Jaroslav Legner / Sport)

S jedním přes 10 let řešil svou duši, druhý byl jeho parťákem na zlatém mistrovství světa. Ať už bude Jaromír Jágr (46) hrát nebo ne, bitva prvoligového play off Kladno – České Budějovice (začíná v úterý), jejíž vítěz si zahraje baráž o návrat do extraligy, bude mít pro něho pikantní příchuť.

Hlavní kouč Jihočechů Marián Jelínek (54) byl dlouhé roky »Džegrovým« mentálním trenérem. „Neberu to jako bitvu Jelínek vs. Jágr, i když to bude zajímavé, vidět ho stát proti nám v dresu soupeře. Ale my už delší dobu nejsme v kontaktu,“ podotýká Jelínek. V minulosti platil za vyhlášeného znalce Jágrova nitra. Mohl by tedy tušit, co č. 68 prožívá, když kvůli zranění kolena naskakuje jen na jedno střídání za zápas. „Vždy ho trápilo, když nemohl hrát. Určitě je z toho špatný. A že navenek působí vyrovnaně? Já ty rozhovory s ním upřímně řečeno nečtu. Ale každý z nás má vnitřní svět a vnější svět a ty se mohou dost lišit,“ naznačuje, že Jágrovy vtípky při rozhovorech nebo rozverná nálada cestou na zápasy, jak ji na video zaznamenala jeho přítelkyně Veronika, nemusí nutně odrážet realitu.


Jelínek každopádně doufá, že bolavé koleno přestane zlobit a pustí Jágra na led. „Mezi Kladnem s Jágrem a bez Jágra je určitě rozdíl. Ale kvůli našim hráčům i fanouškům bych si přál, aby mohl hrát. Je to výzva, něco takového se vám nepoštěstí každý den.“
A stejně to vidí i útočník Petr Vampola (36), jenž byl centrem Jágrova útoku při triumfu na mistrovství světa 2010. „Série s Jardou by byla zajímavější. Bylo by fajn si proti němu zahrát.“

Vampola: Šetřit Jardu nebudu, ale…
Sdílel s ním opojné pocity vítězství. Teď ale možná Jaromír Jágr stane proti němu jako soupeř, o němž navíc ví, že většinu sezony promarodil se zraněným kolenem. „Na to ale nejde myslet, šetřit ho nebudu,“ konstatuje Petr Vampola. Dodává ovšem velké ALE: „K některým hráčům by člověk na ledě měl mít respekt. Ne před ním brzdit nebo mu nehrát do těla, ale nikdy bych si nedovolil ho chtít nějak vyprovokovat, osekávat ho a podobně,“ říká Vampola.

A co si myslí o zákroku havířovského Sikory, po němž Jágr skončil v krvi a obnovil si zranění? „V sérii 1. kola jsme na sebe několikrát narazili, šli si do těla, něco si v emocích řekli. Ale podle mě to není zákeřný hráč a Jágra nezranil úmyslně. A jestli to byl faul nebo ne, to musí posoudit někdo jiný…“

Hokejové Kladno otevřelo Síň slávy. Jágr slavnostně přestřihl pásku:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
malavelka
10. 3. 2018 • 14:07

Asi by měl zvážit tu bezlepkovou dietu,, jelikož kdo není celiatik, tak ho má normálně jíst. Pár kil shodit je asi dobré, ale může nastat spousta různách zdravotních potíží, jako je sklon k zánětům a mnohé další.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.