Hlavní hvězdě seriálu 1890 udělali díru do břicha a pak...Majera nahradila prasečí kýta! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Hlavní hvězdě seriálu 1890 udělali díru do břicha a pak...Majera nahradila prasečí kýta!

Aby se mohla operace vůbec natočit, ležel herec několik hodin bez hnutí pod rukama maskérky.
Aby se mohla operace vůbec natočit, ležel herec několik hodin bez hnutí pod rukama maskérky. (Foto archiv FTV Prima)

Místo české hlavní hvězdy seriálu 1890 Stanislava Majera (39) hrálo mrtvé prase! Jeho postava byla postřelena a herec musel být během zákroku »zastoupen«.

Dobře natočit filmovou či televizní operaci není nikdy žádná hračka a to platí i o té, které se musel Majer podrobit coby strážmistr Vilém Černý. „Maskérky musely doslova vykouzlit autentickou ránu na hercově břiše. Nanášení speciálních barev trvalo celé hodiny a během nich musel Majer nehybně ležet,“ prozradil deníku Aha! dobře informovaný zdroj ze štábu. Jak ale dodal, tohle nebylo zdaleka to nejnáročnější. „Před samotným natáčením si museli herci spolu s režisérem projít celý proces operace několikrát tak, aby si zopakovali přesný postup použití operačních nástrojů. A to trvalo další hodiny,“ zavzpomínal očitý svědek natáčení.

V detailních záběrech z operačního stolu Stanislava Majera ale diváci neviděli. „Když kamera zabírala operaci, při níž doktor vyndával kulku, neležel na stole herec, ale kus prasete. Zákrok měl být velmi reálný, akorát ne na člověku, ale na mrtvém mase,“ dodal zdroj. Podle informací deníku Aha! byla použita prasečí kýta.

Tajnůstkář Stanislav Majer: Nemám rád svou popularitu!

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.