Dejte si pozor na váš mobil! Můžou vás s ním odposlouchávat! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Dejte si pozor na váš mobil! Můžou vás s ním odposlouchávat!

Chcete nepozorovaně odposlouchávat vaši partnerku? Stačí si pořídit nový špionážní program.
Chcete nepozorovaně odposlouchávat vaši partnerku? Stačí si pořídit nový špionážní program. (Profimedia.cz)

PRAHA – Experti varují před novými programy, které z vašeho mobilu dokáží udělat špióna! Samy například přepošlou všechny vaše esemesky na další číslo. Anebo telefon přeprogramují na štěnici, která pak svého majitele odposlouchává. Funguje to u mobilů s operačním systémem Symbian. Program, který je k tomu potřeba, je k mání za 3000 korun!

  • Program stojí jen 3000 Kč!
  • Kopíruje veškeré esemesky
  • Kontroluje všechny hovory
  • Monitoruje i vaše okolí

PRAHA – Experti varují před novými programy, které z vašeho mobilu dokáží udělat špióna! Samy například přepošlou všechny vaše esemesky na další číslo. Anebo telefon přeprogramují na štěnici, která pak svého majitele odposlouchává. Funguje to u mobilů s operačním systémem Symbian. Program, který je k tomu potřeba, je k mání za 3000 korun!

Žhavé textovky podvádějícího partnera či důvěrné obchodní informace mohou být tajně doručeny do libovolného počítače. Jak je to možné? Thajský výrobce funkci programu v reklamním letáku popisuje takto: „FlexiSPY je program, který potají zaznamenává vše, co se s mobilem děje. Ochraňte své děti, odhalte podvádějícího partnera. Možnosti jsou neomezené!“

Německý expert na bezpečnostní software Dr. Wilhelm Pütz vysvětluje: „Špionovi stačí dostat se k mobilu na pár minut. Vloží do něj maličkou paměťovou kartu, ze které program do mobilu rychle nainstaluje zmáčknutím několika tlačítek. Program lze ale do mobilu nahrát i na dálku – přes bezdrátové rozhraní bluetooth. Program pak kopíruje veškeré esemesky, kontroluje čísla příchozích i ochozích telefonních hovorů a může i odposlouchávat hovory, které se odehrávají nedaleko mobilu!“

Oběti špionáže přitom nic netuší. Program se v mobilu totiž nijak navenek neprojevuje.

Program funguje v mobilech, které využívají operační systém Symbian, jako jsou například Nokia N70, N73 či 6600, LG KS JoY, či Samsung SGHi520.

Přestože je software volně k sehnání už i v Evropské unii, jeho využití je trestné. Amatérský špion by totiž porušil zákon o listovním tajemství, za což mu hrozí až dvouletý trest ve vězení. Jenže při obrovském počtu mobilů v Česku je drobná amatérská špionáž mezi partnery skoro nezjistitelná.

Nový program už také údajně využívají bezpečnostní složky, které tak při zjišťování trestné činnosti z mobilních telefonů podezřelých udělají štěnice.

Svůj »špionážní« telefon použijte, když:

  • Se bojíte, že je vám nevěrná(ý)
    Váš telefon s programem Mobspy to zjistí! Stačí jej partnerce nebo partnerovi v nepozorovanou chvíli strčit do kabelky nebo ho schovat doma v úkrytu květináče nebo v šuplíku. Když budete mít pocit, že něco není v pořádku, stačí na něj poslat zprávu a všechno slyšíte.
  • Nevíte, co dělá vaše dítě
    Naprosto postačí, když mu telefon schováte do batohu nebo příruční tašky. Ovšem jen v případě, že vám za dokonalý přehled ta trocha lží stojí.
  • Chcete vědět, o čem asi jedná šéf
    V šéfově kanceláři je spousta míst, kde se dá vaše »třetí ucho« ukrýt. Doporučujeme doslova nezjistitelnou skrýš pod stolem. Telefon tam dostanete, třeba když se šéfa přijdete zeptat, jestli s vámi nepůjde na oběd. Pak stačí simulovat drbání kotníku…
  • Pomlouvají vás kolegové?
    Pokud ano, budou hořce litovat! Před nimi totiž klidně můžete »zapomenout« telefon na stole a dělat, že jste si jen odskočili. Potom už jen čekáte, jaké šťavnaté drby na vás ve vaší nepřítomnosti vytáhnou.

Jak na to?

■ Musíte být vlastníkem »chytrého« mobilu, který v sobě má operační systém Symbian.
■ Stáhněte si z internetu program Mobspy, což v překladu znamená „mobilní špion“. Nemá sice tolik funkcí jako FlexiSPY, zato ho získáte zdarma například na stránkách www.mojelogo.cz.
■ Pošlete na telefon s programem textovou zprávu s vámi nastaveným heslem.
■ Mobil vám sám zavolá a vy pak můžete odposlouchávat koho chcete a podívat se mu do soukromí!

Čeho se při telefonování raději také vyvarovat?

● Vyhněte se hovorům při špatném příjmu. Telefon pak totiž vysílá při plném výkonu, aby na vzdálenou anténu »dosáhl«.
● Buďte struční, dlouhé telefonáty zvyšují dávku záření do hlavy. Nebo ještě lépe: pište SMS. Telefon pak vysílá velmi krátce a nikoli přímo u hlavy.
● Netelefonujte v autě. Karoserie vozu znásobuje vyzařování a zvyšuje tak zátěž. Kromě toho musí přístroj vysílat silněji, aby překonal překážku v podobě kovové klece.
● Používejte headset. I při jeho připojení přes bluetooth je vyzařovací zátěž mnohem nižší, než když mobil držíte přímo u ucha. Ještě lepší jsou handsfree zařízení připojená kabelem.
● Nenechte malé děti používat mobil. Dětské buňky vstřebávají mnohem více radiace. Navíc mají děti tenčí lebeční kost a záření snáze prostupuje do mozku. Následky jsou pak závažnější než u dospělých.
● Při koupi mobilu dbejte na to, aby měl co nejnižší hodnotu SAR. A ne aby jako u mnoha nových modelů vyzařoval 1,0 W/kg nebo i více.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.