Jágr má premiéru v 1. lize a Nedvěda čeká rozlučka: (Ne)bude to prča! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Jágr má premiéru v 1. lize a Nedvěda čeká rozlučka: (Ne)bude to prča!

2012 Vyhlášení Zlaté hokejky, tam je vždycky švanda.
2012 Vyhlášení Zlaté hokejky, tam je vždycky švanda. (Foto ara)

Jestli je pravda, že smích prodlužuje život, tahle dvojka si vzájemným špásováním přidala už aspoň 10 let. Nerozlučné kamarády Jaromíra Jágra (45) a Petra Nedvěda (46) dnes čeká další velkolepé setkání. Tentokrát to ale asi taková prča nebude…

Zažili mraky legrace. Na ledě, ale hlavně mimo něj. Hráli spolu v Pittsburghu, v New York Rangers, na olympiádě v Soči… Párkrát proti sobě v NHL a při její výluce v extralize. A dnes se jako sokové postaví naposledy v mači 1. ligy Benátky nad Jizerou – Kladno.

Na jedné straně playboy v důchodu, který s hokejem skončil už před 4 lety, na druhé straně veterán s pochroumaným kolenem, co se nehodlá vzdát neporazitelnému soupeři jménem Čas. Pro jednoho to bude dodatečná rozlučka s kariérou, pro druhého pokus vrátit se po měsíci do zápasového kolotoče.

„Může přijít ona pověstná falešná forma a bude to super,“ říká se smíchem Nedvěd, jenž občas hrává za staré pány v Letňanech, ale brusle a výstroj nasadil ve čtvrtek poprvé od září. „Já ale nikdy moc netrénoval, takže pro mě žádnej rozdíl,“ řehtá se »Méďa«. Kolik zvládne střídání? „Bude hrát, dokud vydrží,“ hlásí v Benátkách. A Jágr? Ten dopředu varoval, že možná skočí jen na jediné střídání, aby si udělal čárku za start. Tenhle duel, to může i nemusí být sranda…

Řekli o zápase

„Mělo by se to brát jako rozlučka Petra Nedvěda, i když se nějací fanoušci přijedou podívat i na mě.“ Jaromír Jágr

„Petr rozlučku na ledě předtím neměl. Nebo si ji nepamatuju. Třeba ji měl, ale nebyl jsem pozvaný, což by mě teda mrzelo.“ Jaromír Jágr (se smíchem)

„Je to jak příběh z hokejového Hollywoodu. V neděli mi vyvěsí dres, v sobotu si zahraju proti Jardovi. Ta euforie je neskutečná.“ Petr Nedvěd

„Pořád je to regulérní soutěžní zápas, ne žádná exhibice. Všichni, včetně mě, se tomu podřídíme.“ Petr Nedvěd

Trénink protrpěl kvůli kolenu: Chromá holubice

I kdyby se měl přerazit, musí na led. Jaromíra Jágra (45) ve včerejším tréninku na Kladně nezastavilo ani bolavé koleno. Na celé hodinové rozcvičce bylo jasně znát, že český veterán za sebou pochroumanou pravou nohu vlastně jen tahá z povinnosti. Však také při každé možné příležitosti kroužil po ledě jen na levé končetině. Věhlasný hokejový veterán tak připomínal spíš pochroumanou holubici z krasobruslení. Pořád tak není jasné, kolik minut vlastně zvládne dnes odehrát. „Kdybych se cítil bruslařsky špatně, vždycky tam můžu stát, na to jsem velký odborník,“ snažil se pověstný vtipálek celou věc zlehčit.

Lístky zmizely za dvě hodiny!
Bude plný dům! Po lístcích na mač Benátek s Kladnem, který hostí aréna v Liberci, se jen zaprášilo. „Je vyprodáno,“ hlásil včera tiskový mluvčí Bílých Tygrů Martin Kadlec. První půlku ze 7500 míst skoupili už ve čtvrtek permanentkáři Liberce a Benátek, druhou další fanoušci včera odpoledne. „Volný prodej se spustil ve 13:00 a během dvou a půl hodiny bylo vyprodáno,“ řekl Kadlec.

1. Hokejová liga
Benátky n. J. – Kladno
Dnes: 17:30 (ČT Sport)
Hraje se v Liberci.

Na video s Jaromírem Jágrem se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...




Přečtěte si
-bello-
5. 2. 2018 • 00:33

Tak jó moc si zase Hašek neužíval.Dyť měl Šmuclerovou

-bello-
3. 2. 2018 • 22:27

Není moc čestně sportovní heslo, že když nemůže, tak to třeba odstojí.Jeho fanoušci koupí předražené lístky jen proto, aby jeho hru viděli.Jágr je vážně jak Gott.Tomu je taky fuk, že to odzpívá na playback, hlavně že si udělá radost http://zpravy.e15.cz/byznys/obchod-a-sluzby/jagruv-navrat-prinese-prvoligovym-klubum-na-vstupenk ach-statistice-navic-1342930

jity
3. 2. 2018 • 11:14

Celý svůj život Jágr obětoval jen hokeji. V soukromí je také šťastný? Přece si nemůže myslet, že bude hrát hokej do 60ti. Je to sice těžké, ale měl by si uvědomit, že všechno jednou končí. Dominik Hašek už si užívá klidu, tak jak mu to jistě vyhovuje.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.