Jágr na olympiádě? Definitivní NE! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Jágr na olympiádě? Definitivní NE!

I poslední naděje fanoušků, že by ještě Jaromíra Jágra (45) viděli na olympiádě v Jižní Koreji, pohasly
I poslední naděje fanoušků, že by ještě Jaromíra Jágra (45) viděli na olympiádě v Jižní Koreji, pohasly (Foto: Profimedia.cz, ČTK/AP)

I poslední naděje fanoušků, že by ještě Jaromíra Jágra (45) viděli na olympiádě v Jižní Koreji, pohasly. Kouč hokejového nároďáku Josef Jandač (49) ho musel v nominaci opomenout!

Pošesté si zahrát na olympijských hrách? Jaromír Jágr si musí nechat zajít chuť. Přestože s ním už v Calgary nepočítají, na české soupisce pro blížící se Hry (startují už 9. února) chybí. Ovšem ne kvůli jeho aktuálnímu zranění třísel!

„Jarda je stále pod smlouvou v NHL. A protože tu jsou nějaké regule, tak nemůže figurovat na oficiálním seznamu hráčů pro olympiádu. A to ani mezi náhradníky,“ vysvětlil Jandač, proč se legendární »68« do Pchjongčchangu nepodívá. V trenérově nominaci na olympijské hry, které se kvůli bojkotu ze strany NHL obejdou bez hokejistů ze zámoří, jsou tak jen dva hráči, kteří už atmosféru pod pěti kruhy zažili: útočníci Martin Erat s Romanem Červenkou. I tak ale Jandač doufá, že namíchal dostatečně zkušený »koktejl«. „Hlavně věřím, že kluci udělají výbornou partu. Že se semknou a společně něco dokážeme!“ 5+1 jméno z české soupisky

KAPITÁN Martin Erat (36)
Opora brněnské Komety by měla zářit i v Koreji. Pro trenéra je to jasný lídr mančaftu, i proto mu na dres připíchl kapitánské céčko. „Budeme na něj spoléhat na ledě i mimo něj,“ věří Jandač veteránovi, jenž 12 let válel v NHL.

OSTŘÍLENEC Roman Červenka (32)
138 zápasů a 85 gólů. Zkušenějšího plejera s lepšími statistikami v pětadvacítce nominovaných nenajdete. I proto se od »Červuse«, jenž válí za švýcarský Fribourg, očekávají velké věci. „Moc šikovný hráč,“ pochvaluje si trenér.

JEDNIČKA? Pavel Francouz (27) nebo Dominik Furch (27)
Velký otazník visí na tom nejdůležitějším místě. Kdo bude zdí v českém brankovišti? Možnosti jsou dvě. „Pavel s Dominikem jsou nesmírně vyrovnaní. Rozhodnu se až podle aktuální formy,“ sdělil kouč na adresu dvou výborných gólmanů z KHL.

BENJAMÍNEK Dominik Kubalík (22)
V české nominaci je sice nejmladší, jeho střelecké schopnosti mu ale zkušenější borci mohou závidět! „Prokazoval je v české a teď i ve švýcarské lize. Myslím, že nastal čas, aby prorazil a ukázal se konečně na velké akci,“ řekl Jandač.

PŘEKVAPENÍ Tomáš Mertl (31)
S 24 trefami vládne extraligovým střelcům, ovšem i tak jeho jméno vyvolalo rozruch. V nároďáku totiž plzeňský útočník odehrál jen šest zápasů a vždy vyšel naprázdno! „Ale výkonnost si stabilně drží celou sezonu,“ oponuje Jandač.

NOMINACE ČESKÝCH HOK EJISTŮ NA OH:

Brankáři: Patrik Bartošák (Vítkovice), Pavel Francouz (Čeljabinsk/KHL), Dominik Furch (Omsk/KHL).

Obránci: Michal Jordán, Jan Kolář (oba Chabarovsk/KHL), Ondřej Němec (Kometa Brno), Tomáš Kundrátek (Nižnij Novgorod/KHL), Vojtěch Mozík (Podolsk/ KHL), Jakub Nakládal (Jaroslavl/ KHL), Adam Polášek (Soči/KHL), Ondřej Vitásek (Chanty-Mansijsk/KHL).

Útočníci: Milan Gulaš, Tomáš Mertl (oba Plzeň), Michal Birner, Roman Červenka (oba Fribourg-Gottéron/Švýc.), Martin Erat (Kometa Brno), Petr Koukal (Hradec Králové), Michal Vondrka (Chomutov), Roman Horák (Podolsk/ KHL), Jan Kovář (Magnitogorsk/KHL), Dominik Kubalík (Ambri-Piotta/Švýc.), Lukáš Radil (Spartak Moskva/KHL), Michal Řepík (Slovan Bratislava/KHL), Jiří Sekáč (Kazaň/KHL), Tomáš Zohorna (Chabarovsk/KHL).

Na video s Jaromírem Jágrem se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
yokky
27. 1. 2018 • 19:25

pan jagr to ma uz spocitano .papuce a a flanelove pizamo

malavelka
16. 1. 2018 • 09:43

Neuhrál by ani 10 minut? Takto jde i pschicky do háje, ale snad to ustojí.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.