Otakar Brousek ml. (60): Byl to rebel! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Otakar Brousek ml. (60): Byl to rebel!

Otakar Brousek ml.
Otakar Brousek ml. (Michal Šula)

Oblíbený český herec Otakar Brousek ml. (60) je považován celý život za slušňáka. Málokdo by proto uvěřil, že během dospívání vymýšlel jednu rebélii za druhou.

Spousta z nás v mládí prováděla věci, na které se s odstupem času díváme jinak a říkáme si, že na to nejsme pyšní. Stejně na tom byl kdysi i herec Otakar Brousek ml. „Utíkal jsem z vojny. Sice to nebyla klasická vojna, ale armádní umělecký soubor Víta Nejedlého, kde jsme měli víceméně volnost, ale v určité hodiny jsme tam stejně museli být,“ řekl herec magazinu Sedmička.

„Byl jsem tam dva roky. První rok jsem spal tam a druhý jsem už tajně jezdil na noc domů. Ve tři čtvrtě na sedm jsem tam ale už musel být nastoupený, aby plukovníci nic nepoznali. Věděli to jen moji kamarádi, kteří se mnou drželi basu a nic neprozradili,“svěřil se herec magazinu Sedmička. Herec přiznal, že opravdová vojna se vším všudy ho nelákala a raději škrábal brambory než střílel ze zbraní. Brannou povinnost pro současnou mládež jako nutnost proto nevidí, ale se základním pohybovým výcvikem souhlasí. „Myslím si, že dnešní děti by měly být obratnější a fyzicky zdatnější. Na školách by proto měl být tělocvik povinný. My jsme hráli fotbal, hokej, badminton, vybíjenou nebo si hráli na ulici, a i ten tělocvik na školách byl. Nedávno jsem se s hrůzou dozvěděl, že děti nesmějí dělat kotrmelec, aby si neublížily. Prý si rodiče stěžují. Co to je za hloupost? Já bych je hnal! My jsme tak korektní, až jsme překorektnělí…“ řekl herec magazinu Sedmička.

 Na video s Otakarem Brouskem ml. se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.