To snad ne! Už draží věci Schumachera | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

To snad ne! Už draží věci Schumachera

Michael Schumacher
Michael Schumacher (Reuters)

O víkendu se v aukční síni Sotheby's opět uskutečnila dražba legendárního vozu Formule 1 německého automobilového závodníka Michaela Schumachera (48). 

V roce 2001 v tomto voze vyhrál Michael Schumacher dva ze tří závodů a pomohl mu tedy vyhrát jeden z jeho sedmi celkových titulů mistra světa. Nyní si tento vůz bude hýčkat nový majitel. Aukční síň Sotheby's po víkendové akci mohla hrdě prohlásit, že právě Schumacherovo vozidlo je nejdražší moderní stroj, který kdy vydražili.

Při poslední akci se vůz vydražil na 70,4 miliónu korun a letos se očekávalo, že se cena vyšplhá někam k 88 miliónům korun. Ovšem k velkému překvapení se vůz vydražil za skoro dvojnásobek. Prozatím neznámý kupec má v ceně vozidla i skladování a dopravu od automobilky Ferrari.

Překvapivý výtěžek, ale nepůjde do kapsy prodávajícího. Část poputuje na Schumacherovu nadaci Keep Fighting, která se zabývá bezpečností silničního provozu a omezení zranění hlavy.

 Na video s Michaelem Schumacherem se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.