Moderátor Evropy 2 Tomáš Zástěra riskoval život. Šel poslepu z domova až do rádia. Víme proč! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Moderátor Evropy 2 Tomáš Zástěra riskoval život. Šel poslepu z domova až do rádia. Víme proč!

 (Evropa 2)

Moderátor Evropy 2 Tomáš Zástěra se ve vysílání vsadil se svou kolegyní z Odpolední show Veronikou Koko Kokešovou o měsíční honorář, že dorazí z domova do práce se zakrytýma očima a slepeckou holí v ruce. Sázku nakonec vyhrál, i když u toho málem přišel o život!


Tomáš Zástěra z Evropy 2 je pro dobrou věc ochotný nasadit i vlastní život. V rámci podpory Nadace Leontinka, které aktuálně pomáhá jeho domovské rádio, přistoupil na sázku se svou moderátorskou kolegyní a šel poslepu z domova až do práce. Ačkoliv ho při cestě málem několikrát srazilo auto, sázku nakonec vyhrál.

„Jsem nejradši, že jsem vůbec došel. Jsem vystresovanej, zpocenej, ale jsem rád, že jsem živej. A samozřejmě jsem nejradši, že vidím,“ svěřil své pocity bezprostředně poté, co dorazil do cílového bodu, Tomáš Zástěra. 

I když do rádia nakonec došel v pořádku, tak bez kolemjdoucích by to nejspíš nezvládl. „Bez těch lidí bych se nikam nedostal. Obdivuji všechny, kteří to zvládají, protože já jsem měl několik fatálních momentů, kdy jsem se třeba zastavil. Měl jsem třeba křeč v ruce z té slepecké hole, jak jsem s ní pořád máchal kolem, abych do něčeho nenarazil,“ vysvětluje Zástěra a dodává výzvu: „Prosím Vás pomáhejte nevidomým lidem, protože já vím, jak jsou naprosto ztracení, sám jsem si to teď prožil. A hlavně ta pomoc není vůbec těžká, stačí nabídnout pouze ruku a vést,“ apeluje Tomáš.

Více naleznete ve videu:

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.