Pohádky o Vánocích: Co bude na ČT, Primě a Nově?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Pohádky o Vánocích: Co bude na ČT, Primě a Nově?!

Ve dvojce si s Jiřím Dvořákem zahrála i půvabná Vica Kerekes.
Ve dvojce si s Jiřím Dvořákem zahrála i půvabná Vica Kerekes. (Foto ČT, ara)

Žádné kulomety ani princezny jako prostitutky! Česká televize tento rok s vánočními pohádkami neexperimentovala a vsadila na jistotu. A to hned dvojitou. Kinohit Anděl Páně 2 a Nejlepšího přítele od scenáristky trháků sledovanosti.

Po loňském fiasku s předělávkou klasické Zlatovlásky se Slíbenou princeznou půjde letos na Štědrý den na obrazovkách ČT1 Anděl Páně 2, který v kinech vydělal 145 milionu a překročil návštěvnost 1,2 milionu diváků.

A to měla být pohádka původně určená jen pro televizi. „Nakonec jsme se rozhodli, že dáme divákům šanci vidět pohádku prvně na velkém plátně,“ vysvětlil generální ředitel ČT Petr Dvořák důvod, proč neměla premiéru 24. prosince na obrazovkách už loni, jak bylo původně zamýšleno.

A pojistkou úspěchu má být i zbrusu nový pohádkový příběh, který diváci uvidí 25. prosince Nejlepší přítel. „Scénář napsala Lucie Konášová, autorka úspěšné pohádky Anděl Páně. Je to úplně originální příběh. Myslím, že Lucce se ho povedlo napsat tak, že má parametry klasické pohádky, která by se klidně mohla zařadit mezi pohádkové velikány,“ řekl režisér Karel Janák o scenáristce, která píše i úspěšný seriál Ordinace v růžové zahradě.

Česká televize:

24.12.
Anděl Páně 2

Osud přivedl Petronela s Uriášem zpět na Zemi právě v předvečer svátku svatého Mikuláše. V den, kdy jsou ulice zaplněny klasickou trojicí Mikuláš, čert a anděl. Tentokrát totiž jejich věčné neshody způsobily, že se vzácné jablko ze stromu Poznání zakutálelo z nebe na Zemi. Oba ho tak musí najít do dalšího rána, jinak z nich Bůh udělá hvězdnou mlhovinu.

25.12.
Nejlepší přítel

Příběh o podřadnějším čertovi, který je vyslán na svět, aby opravil díru do pekla. Tam mu zavoní nějaké jídlo a ukradne ho. To jídlo ale patří dřevorubci Ondrovi (Zdeněk Piškula) a na další jídlo bohužel nemá peníze. Protože peklo je spravedlivé, tak toho čerta za trest pošle sloužit oběti jeho zločinu tak dlouho, dokud ten chudák nebude opravdu šťastný.

26.12.
Tři oříšky pro Popelku

Kultovní pohádku pohádek z roku 1973 v titulní roli s nezapomenutelnou Libuší Šafránkovou (64) a princem v podání Pavla Trávníčka (67) Česká televize uvede v restaurované verzi s obnovenými barvami a ve vysokém rozlišení.

Novoroční dárek v hollywoodském stylu!

1. ledna bude mít na ČT1 premiéru první část historické minisérie Marie Terezie. Láska a intriky na dvoře jedné z nejvýznamnějších žen evropské historie v dvoudílném koprodukčnímsnímku hollywoodského režiséra Roberta Dornhelma. Děj se odvíjí od dvou zásadních okamžiků v životě mladé panovnice. Zfilmovaný je její příběh dětské lásky a pozdějšího manželství s Františkem Štěpánem Lotrinským, ale také nástup na trůn a získání uherské koruny. Druhá část bude odvysílaná 2. ledna.

TV Prima

Zatímco Česká televize vsází klasicky v hlavním vysílacím čase jen na pohádky, konkurenční Prima si dala za úkol pobavit celou rodinu. A to hlavně zahraničními komediemi, které večer sem tam proloží českými pohádkami.

24.12.
Sám doma

Nejúspěšnější film roku 1990. Vánoční komedie o zapomenutém synkovi a dvou nešikovných lupičích, v hlavní roli s Macaulayem Culkinem (37).

25.12.
Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

Pokračování komedie Sám doma, kdy rodina malého chlapce letí na vysněnou dovolenou do Miami a on omylem odlétá do New Yorku.

26.12.
S čerty nejsou žerty

Legendární pohádka z roku 1984 s legendami jako Vladimír Dlouhý (†52), Ondřej Vetchý (55), Josef Kemr (†72) nebo Viktor Preiss (70).

 

TV Nova

Televize zatím konkrétní přehled toho, co a kdy bude o Vánocích vysílat neodtajnila. Ale už teď slibuje, že se diváci mohou těšit nejen na české pohádky, ale i animované zahraniční filmy. Všichni fanoušci show Tvoje tvář má známý hlas se navíc mohou těšit na speciální silvestrovský speciál této soutěže.

24.12.
Tři bratři

Pohádka tandemu Jana (52) a Zdeňka (81) Svěrákových s hvězdným obsazením Vojta Dyk (32), Tomáš Klus (31) a Zdeněk Piškula (19) si odbyla televizní premiéru na Nově už v roce 2015.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.