Pád zvrhlíka Weinsteina: Obtěžoval i nejslavnější hvězdy... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Pád zvrhlíka Weinsteina: Obtěžoval i nejslavnější hvězdy...

Harvey Weinstein, hollywoodský producent
Harvey Weinstein, hollywoodský producent (ČTK)

Že propracovat se na výsluní v Hol
lywoodu není lehký cíl, je jasné, ovšem některé aspirující herečky prošly peklem. Jeho strůjcem byl Harvey Weinstein (65), mocný producent s čichem na trháky a chutí zneužívat ženy.

Tři desetiletí rodák z New Yorku, zakladatel společnosti Miramax, využíval své neochvějné pozice ve filmovém průmyslu k obtěžování i znásilňování žen, které se pak snažil uplácet rolemi i dárky. S armádou právníků, vlivnými kontakty a miliony v zádech proti němu nemělo žádné obvinění šanci.

Scénář jeho útoků byl vždy velmi podobný. Vybranou ženu si pozval na zdánlivě pracovní schůzku buď v kanceláři, nebo v hotelu. Často byl v přítomnosti dalších kolegů, aby ženu uklidnil, ovšem ty po nějaké době poslal pryč. Následovala žádost o masáž, odhalování, osahávání a vynucování sexu. Ne nebral jako odpověď, přemlouval, vyhrožoval. Vyjmenoval herečky, kterým už kvůli tomu zavařil.

Policie úchyla kryla

Když to v roce 2015 zkusil na italskou modelku Ambru Battilana Gutierrez (24) a osahával jí prsa a rozkrok, šla rovnou na policii. Zrovna se bavila s newyorským detektivem, když jí Weinstein volal, že se s ní chce znovu setkat. Vybavili ji nahrávacím zařízením a poslali do jámy lvové.

Jenže ani nahrávka, na které přiznal, že se jí dotýkal a že je na to zvyklý, vysoko postavené policisty nepřesvědčila, aby vznesli obvinění. Místo toho se zčistajasna objevila špína na Ambru, prý navštěvovala nechvalně proslulé večírky Bunga Bunga Silvia Berlusconiho a v minulosti už jednoho bohatého muže z obtěžování obvinila. Jak Weinstein slíbil, tak splnil, kdo se proti němu postavil, toho zničil.

Jeho oběťmi ale nebyly jen začínající herečky, ale i ty, co už měly cestičku vyšlapanou rodiči nebo zavedené jméno. Angelinu Jolie (42) obtěžoval v hotelovém pokoji v roce 1998, Gwyneth Paltrow (45) osahával a nabídl jí masáž, naštěstí ale zasáhl její tehdejší přítel Brad Pitt. Francouzku Léu Seydoux (32) se snažil líbat stejně jako modelku Caru Delevingne (25), které se i chlubil, s kolika ženami spal a jak jim zařídil kariéru.

Jeho chování bylo ale pro Hollywood veřejným tajemstvím, každý věděl, co je zač, ale báli se ho. Měl vliv i na chod jeho firem, kde byla na stáži dokonce i Malia Obama (19), dcera bývalého amerického prezidenta. Zaměstnanci místo práce sjednávali schůzky se ženami, vedli jejich seznamy, museli sledovat jeho nevybíravé praktiky. Ovšem neohlásil to nikdo, báli se o práci i živobytí.

Noviny ho odhalily

Weinsteinovo řádění zastavil až článek v New York Times, který ho odhalil celému světu. Z hrdiny, který zařídil kariéry mnoha lidem a pomohl zaplatit legendární filmy, je teď násilník, na kterého každý den padají nová obvinění. Vyhodili ho z vlastní firmy, vykašlala se na něj dvorní právnička, opustila ho manželka, aby zachránila pověst své módní značky, odešel na léčení ze závislosti na sexu. Prosí o druhou šanci, všichni prý dělají chyby. Vyšetřuje ho ale FBI, otevírají staré případy a zřejmě ho čeká i vězení.

Muži nejsou výjimkou

Jakmile se začalo hlásit čím dál víc napadených žen, svoje příběhy zveřejnili i herci. Svalnatý drsňák Terry Crews (49) byl dokonce se svou manželkou, když ho nejmenované »velké zvíře« osahávalo. I hvězda seriálu Dawsonův svět James Van Der Beek se svěřila s nepříjemnými zkušenostmi, když mu muži osahávali zadek.

Na video s Angelinou Jolie se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
eisenbieger
16. 10. 2017 • 18:49

no mel kazdou ktera si zahrala ve filmu jeho produkce jinak si nezahrala pisou v zapadnich bulvarnich listech s jsou k tomu i fotky hvezd ...nejdriv podrzet a pak mohla podepsat....hroznej svet toho showbyz ....asi s tim Ringem cechcem to bude pravda ze nejdriv musely divadelni herecky kleknout a zuzlat

bezodkladne
16. 10. 2017 • 18:18

Připomíná mi Rittiga. Taky takový oduševnělý ksicht.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.