František Němec (74): Proč hraje málo a vyhýbá se společnosti? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

František Němec (74): Proč hraje málo a vyhýbá se společnosti?

František Němec je těžký diabetik.
František Němec je těžký diabetik. (ČTK)

Patří mezi nejlepší herce naší republiky a bedlivě si střeží soukromí. Za posledních sedm let hrál jen ve čtyřech filmech a v televizi se skoro neobjevuje. Co za tím stojí? Nemoc!

Františka Němce si můžete pamatovat především z filmů skvělé Marie Poledňákové. Jeho tátové z komedií Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny, jsou nezapomenutelní. Herce ale velmi omezuje v práci silná cukrovka, kterou trpí. Jako těžký diabetik si role vybírá podle náročnosti, musí si totiž píchat inzulin, a to několikrát denně. Němec je ale velký profesionál a tak to zvládá i přímo na place.

„František Němec je jeden z největších profesionálů, vždy skvěle připravený, navíc velmi přátelský a vtipný člověk. Byla radost s ním pracovat,“ řekl Sedmičce režisér Zdeněk Troška, který s ním před sedmi lety točil pohádku Čertova nevěsta.

Na video s Troškou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
aveneta
19. 11. 2017 • 09:42

V mladších letech měl pár dobrých rolí ve filmu....dnes už je dávno za zenitem, to je život.....

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.