Je americký prezident Donald Trump ( 71) skutečně první zarytý abstinent? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Je americký prezident Donald Trump ( 71) skutečně první zarytý abstinent?

Trump prý pije grepový džus. Ale je dost tmavý...
Trump prý pije grepový džus. Ale je dost tmavý... (Foto Aha!: Slávka Červená, Reuters)

Přivedly ho nekončící provokace Severní Koreje až ke skleničce? Donald Trump (71) se vždy chvástal, že je prvním americkým prezidentem, který nepije alkohol. Na Valném shromáždění OSN se ale jako abstinent během přípitků hned několikrát napil z číše, která vypadala jako s vínem. Co vlastně pil?

Trump zdůvodňuje svou dobrovolnou abstinenci tím, že jeho bratr podlehl alkoholismu. „Můj starší bratr Fred, geniální člověk, kterého všichni milovali, se stal závislým na alkoholu na univerzitě a zemřel ve věku 42 let na alkoholismus,“ uvedl kdysi Trump. Na posledním Valném shromáždění OSN ale Trump vesele připíjel generálnímu tajemníkovi organizace Antóniovi Guterresovi. Bílý dům se k tomu odmítl vyjádřit, jeho podřízení mimo záznam tvrdí, že ve skleničce měl grepový džus...

Bývalá Trumpova tchyně: Nikdy si neťukl ani šampaňským!

Prezidentovu abstinenci potvrdila i jeho bývalá česká tchyně Marie Zelníčková (91). Na otázku, jestli si s Trumpem připije na volební vítězství, odpověděla: „Budu hrdá a šťastná, ale pít a ťukat skleničkami se určitě nebude. Já nepiju alkohol a Don taky ne. On si nikdy nepřipil ani šampaňským. To asi málokdo ví. Nepije víno ani kávu. Jen mléko, oranžády a colu,“ uvedla matka druhé Trumpovy manželky Ivany (68) před prezidentskými volbami, které Donalda vynesly do čela USA.

Na tomhle si pošmákli

Předkrm
Divoká rukola a červený římský salát s pečenými liškami, zelené fazole a grilované broskve s balzamikovou a lanýžovou redukcí. K tomu francouzské bílé víno Xavier Flouret Sancerre 2016.
Hlavní chod
Hovězí svíčková z japonského plemene wagyu podávaná s bramborovými fondány, pečeným chřestem a baby karotkou. K tomu červené víno Starmont Cabernet Sauvignon 2013.
Dezert
Čokoládová pěna se zlatými hoblinami, čerstvé maliny a marakujové pyré. K tomu portské Rozes 1977, káva a čaj.

 Konečně to přišlo: Zeman se setkal s Trumpem



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.