Kdy ženy nejčastěji zahýbají? A jak souvisí ideál krásy s hladem? 20 pravd o sexu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Kdy ženy nejčastěji zahýbají? A jak souvisí ideál krásy s hladem? 20 pravd o sexu

PRAHA – Věděli jste, že když je muž hladový, líbí se mu mnohem víc plnoštíhlé ženy? A že ženy mužům nejčastěji zahýbají ve svých plodných dnech? Ano, sex zajímá všechny. Proto se výzkumy kolem sexu zabývá tolik vědců. Pročetli jsme stohy jejich prací a vybrali z nich pro vás 20 zajímavých pravd.

..

1. Četnost
Lidé, kteří si denně užívají milostných hrátek v posteli, vypadají o 10 až 12 let mladší než ti, kteří se sexu věnují jen 2x týdně. Můžou za to hormony, které se při sexu uvolňují. U mužů je to hlavně testosteron, který povzbuzuje tvorbu svalů a kostí. U žen se uvolňovaný estrogen stará o pěknou pleť a lesklé vlasy.

2. Orgasmus
Sex s partnerem je o 400 procent lepší než sebeukájení. Vědci to zjistili při testování dobrovolníků, které nechali sledovat erotický film, pak je nechali masturbovat, nebo se milovat s partnerem. U těch, kteří se milovali, naměřili v krvi o 400 % více hormonu prolaktinu.

3. Rozhoduje hlad
Líbíli se mužům plnoštíhlé ženy, jsou určitě hladoví. Ti, kteří si právě pochutnali na skvělé večeři, dávají naopak přednost vychrtlinám.

4. Srdce
Pokud muž leží při sexu dole, tluče jeho srdce tempem v průměru 117 úderů za minutu. Když je nahoře, je to jen 114 úderů. Zhruba stejná srdeční frekvence je při sečení trávy, domácích pracích nebo golfu.

5. Polibky
Osmdesát procent všech lidí má při polibku nos napravo. Preference tohoto směru se určuje už u miminek v matčině břiše.

6. Konkurence
Britští vědci zjistili, že samečci myší ejakulují mnohem rychleji, pokud je nablízku nějaký rival stejného pohlaví. Stejné chování lze pozorovat i u jiných savců včetně lidí.

7. Blondýnky
Muži už desetitisíce let upřednostňují blondýnky. Dříve totiž byli muži kvůli nebezpečným lovům v menšině a mohli být vybíraví. Hledali něco neobvyklého: modré oči a blonďaté vlasy, což byla tehdy vzácnost.

8. Dobrodružství
Páry, které spolu vstupují do rizik, jsou daleko šťastnější než ostatní. Protože vzrušení rozdmýchává vášeň. Už jen společný tanec nebo výstup na horu se postarají o potřebné »nakopnutí«.

9. Paměť
Drby a pomluvy na téma nevěra si většina lidí pamatuje lépe než jiné, mnohem důležitější věci.

10. Nahé fotky
Muži na fotky nahotinek reagují jinak než ženy. Muži se potí, stoupá jim tlak a přestávají mrkat. Oproti tomu ženy – alespoň po fyzické stránce – nechává klidnými, když vidí fotky nahých mužů.

11. Nevěra
Ženy mužům nejčastěji zahýbají ve svých plodných dnech. Přitom upřednostňují muže s hranatými rysy obličeje. Pro dlouhodobý vztah si naopak vybírají muže s jemnými, téměř ženskými rysy.

12. Migréna
Lidé s migrénou mají velmi výraznou potřebu sexu. Může za to hormon serotonin, který způsobuje jak bolesti hlavy, tak chuť na sex.

13. Kondomy
V Česku se každou minutu spotřebuje asi 250 kondomů. Za rok to dělá téměř 132 milionů kondomů.

14. Nebezpečí
Když nám hrozí nebezpečí, zamilováváme se daleko rychleji než obyčejně. Bušíli naše srdce už před samotným vzrušením, jsme vůči sexuálním podnětům daleko vstřícnější.

15. Flirtování
Muži se odváží oslovit ženu jen tehdy, když je k tomu sama vyzve jasným pohledem. Vzorec pro flirt je tedy asi tento: Ona vyzve, on ji začne balit, ona vybírá.

16. Umění a kultura
Hudbu, umění i kulturu vymyslel člověk jen proto, aby mohl úspěšně bojovat o náklonnost druhého pohlaví, tvrdí američtí vědci. Komu se to nedaří bohatstvím a svaly, musí si vypomoci oduševnělostí.

17. Móda
Plodnost žen se pozná i podle oblečení. Podle amerických vědců se ženy v době ovulace oblékají daleko výstředněji a nosí více šperků než jindy.

18. Pas a boky
Z pohledu mužů je u ženy považován za ideální poměr 1:0,7 mezi pasem a boky.

19. Krach manželství
Ztroskotání manželství ovlivňuje srdce. U žen, jejichž partneři jsou agresivní hádající se kohouti, je kornatění tepen pravděpodobnější než u žen, které žijí v harmonickém manželství. U mužů se srdeční choroby projevují, pokud mají za ženu »stíhačku«.

20. Polohy
Češi nejvíc milují misionářskou polohu. Žena leží dole, muž nad ní.


Foto: archiv

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.