Hvězda Policie Modrava Soňa Norisová: Nezachránil jí ani bagr! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Hvězda Policie Modrava Soňa Norisová: Nezachránil jí ani bagr!

V zimě u vody strávil štáb několik hodin.
V zimě u vody strávil štáb několik hodin. (Foto TV Nova)

Větru ani dešti neporučíš! S tím se během natáčení na vlastní kůži setkala hvězda seriálu Policie Modrava Soňa Norisová (44) a její parta. U vody se ale nejvíc zapotil režisér Jaroslav Soukup (70). Kvůli řece musel shánět u místních dokonce bagr.

Řeka Otava, která si zahrála hned v prvním díle, byla nevyzpytatelná. „S vodou jsme si letos docela užili, protože se u ní netočil jen první díl. Otava byla navíc hodně studená. Měla stále okolo čtyř stupňů Celsia. A to nejvíc pocítil v prvním díle sportovní moderátor a bývalý hokejista David Pospíšil, když pomáhal vytahovat zraněnou vodačku z řeky,“ prozradil už sobotnímu Aha! režisér. To ovšem nebyl největší problém.


Museli jinam
„Mnohem větší drama jsme zažili při natáčení scén pro jiný díl. Měli jsme natáčet opět v řece, ale zrovna v ní bylo jen třicet centimetrů vody,“ zavzpomínal Soukup. „Tak jsme museli objednat bagr, který koryto řeky zvětšil. A když bylo všechno připravené, začalo pršet a ve vybagrovaném místě nebyla metrová hloubka, ale dva. Nakonec jsme museli natáčet na úplně jiném místě,“ přiznal.
Pomoc v hospodě
Sám by si s tím ale neporadil. „Za to, že se všechno mohlo řešit tak rychle, vděčíme místním. Když to řeknu nadneseně, stačí přijít do hospody a tam seženete všechno. Dokonce i bagr! To, co jinde trvá zajistit několik dní, jde na Šumavě za pár hodin,“ prohlásil nadšeně režisér s tím, že při loňském natáčení měl mnohem lepší podmínky, než když točil první sérii. „Seriál je dnes dokonce tak oblíbený, že si na nás nikdo nestěžoval jako během první série, když ještě Modravu nikdo neznal. Tenkrát jsme si vyslechli hodně neslušného, hlavně od řidičů!“ dodal režisér divácky úspěšného seriálu.

Přesto převálcovali Kapitána Exnera
Druhá série Policie Modrava má za sebou na Nově první odvysílaný díl a diváci potvrdili, že se povedl. Se sledovaností 1 377 000 diváků se seriál stal jasnou jedničkou večera. A to měl navíc velkou konkurenci. Na televizi Prima se totiž vysílal už druhý díl nového kriminálního seriálu Kapitán Exner. Tomu ale sledovanost 812 000 diváků starších patnácti let stačila jen na druhé místo.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.