Gorilí miminko: Tip Aha!: Je to kluk | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Gorilí miminko: Tip Aha!: Je to kluk

 (: www.rozhlas.cz/odhaleni)

PRAHA – Kluk, nebo holka? Pražská zoo stále čeká na výsledky analýzy DNA z trusu novorozené gorilky, které by prozradily její pohlaví. A tak nezbývá než luštit snímky z kamer, které sledují život gorilí rodinky. Viditelná »čárka« mezi nožičkami mláděte neznamená nic jednoznačného.

Kluk, nebo holka? Pražská zoo stále čeká na výsledky analýzy DNA z trusu novorozené gorilky, které by prozradily její pohlaví. A tak nezbývá než luštit snímky z kamer, které sledují život gorilí rodinky. Viditelná »čárka« mezi nožičkami mláděte neznamená nic jednoznačného.

„U mláďat je klitoris stejně velký jako penis. Rozdíl je například v tom, že klitoris směřuje více pod nožičky a penis míří spíše pod bříško,“ objasňuje vrchní ošetřovatel goril Marek Ždánský. Pomoci při zkoumání této gorilí záhady by mohlo, kdyby ošetřovatelé viděli mládě čurat. Holčičky dělají loužičku pod sebe a kluci před sebe. Jenže miminko samostatně ještě běhat nechce a stále se drží mámina kožichu. Přestože pohlaví je zatím nejisté, ředitel zoo Petr Fejk a ošetřovatel Marek Ždánský už vybrali jméno. „Pochází ze svahilštiny. Je neutrální, takže se bude hodit pro samce i samici. Zatím ho ale tajíme,“ řekl Ždánský.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.