Vítěz MasterChefa vaří z křivé zeleniny! Nemá na rovnou? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Vítěz MasterChefa vaří z křivé zeleniny! Nemá na rovnou?

MasterChef Roman Kotlář a jeho "křivá" zelenina.
MasterChef Roman Kotlář a jeho "křivá" zelenina. (Foto - TESCO)

V roce 2015 triumfoval v soutěži MasterChef, skromný ale rozhodně nepřehlédnutelný učitel tělocviku Roman Kotlář. Uplynuly dva roky a on vaří ještě dokonaleji než v televizní soutěži. Může za to speciální ingredience, kterou obohatil své menu!

Jakým směrem se ubírala vaše kariéra po výhře v soutěži MasterChef 2015?

Po výhře jsem ještě více než rok působil jako učitel na ZŠ. S tím jsem se snažil kombinovat svůj zájem o vaření. Nebylo to ale možné dělat tak, jak bych si přál. Přičtením dalších okolností jsem se tedy musel rozhodnout, jakou cestou půjdu dál.

Učíte tedy ještě ve škole?

Ve škole už v současné době neučím, jsem tam pouze občasným návštěvníkem. Mám velikou radost z toho, že vítaným.

Máte vlastní restauraci, nebo rozjíždíte nějaký svůj vlastní podnik či byznys?

Tesco Stores ČR a. s. Vršovická 1527/68b, Praha 10. Vlastní restauraci nemám a pravděpodobně dlouho mít nebudu, protože to tak nechci. Ale na místě, které mi je vlastní, vznikají prostory, kde budu vařit pro ty, kteří se rozhodnou přijít a ochutnat.

S kým a kde se do byznysu chystáte? Máte nějakého pomocníka, druhého kuchaře, přítelkyni?

To místo je v Novém Městě na Moravě. A ten prostor budeme sdílet společně s mojí partnerkou.  

Je těžké se prosadit mezi špičkové české kuchaře? 

To asi jak pro koho. Pro mě je to meta, o jejímž dosažení jsem nikdy nepřemýšlel. Mně to jako těžké zní, abych odpověděl na Vaši otázku.

Neláká vás televizní pořad? 

S lákavostí televizního pořadu to vnímám tak, že je lákavější pro mě, než já pro něj. 

Vařil jste z tzv. křivé zeleniny, byl v tom nějaký rozdíl, když byste použilzcela klasickou zeleninu a ovoce?

Pokud jde o chuť, křivá zelenina a ovoce vyrůstají za stejných podmínek jako ty klasického tvaru, takže to nejdůležitější je stejné . Rozdíl může vzniknout v době přípravy, protože například čištění křivé mrkve je o něco náročnější, než té klasické, nic odrazujícího to pro mě ale neznamená.

Je vám bližší zelenina či maso?

Na jazyku mi je asi bližší maso, v žaludku zelenina.

Vaříte raději hlavní jídla či dezerty?

Pro mě je  rozhodující, abych si při práci věděl rady, protože pokud to tak je, je mi jedno, co za chod připravuji nebo co zrovna dělám. Vědět si rady ale nepřichází samo sebou, je třeba zlepšování se. Protože čím lepší v něčem jsem, tím raději to dělám. 

Jaké jsou vaše požadavky na to, aby vaše menu či jídlo bylo dokonalé? Co v kuchyni nestrpíte?

Má-li mít moje jídlo vůbec šanci být dokonalým, mám jediný požadavek, a to žádat si od sebe pokrok a zlepšení při procesu jeho vzniku. Jenže tím to nekončí, ale naopak teprve začíná. Protože pak se jídlo dostává před hosta.  Až ten hodnotí, jaké to jídlo je. Chci jen dodat, že žádat si zlepšení a pokrok neznamená nutně vytvářet složitosti.


VIDEO: MasterChef Česko: Vyhrocená situace mezi Luckou a Kateřinou!

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.