Z pekla štěstí, hvězdná pohádka našeho DVD: Troška ukradl námět! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Z pekla štěstí, hvězdná pohádka našeho DVD: Troška ukradl námět!

Bude přát Lukáš Vaculík (vpravo) lásce Michaely Kuklové a Miroslava Šimůnka?
Bude přát Lukáš Vaculík (vpravo) lásce Michaely Kuklové a Miroslava Šimůnka? (: TV Nova)

PRAHA – Již zítra vám deník Aha! přinese spolu s vašimi oblíbenými novinami i DVD. Tentokrát jsme pro vás přichystali kouzelnou pohádku Zdeňka Trošky (53) Z pekla štěstí, která vznikla na motivy knihy Jana Drdy. A populární režisér se nyní po letech přiznává k tomu, jak námět ukradl!

Již zítra vám deník Aha! přinese spolu s vašimi oblíbenými novinami i DVD. Tentokrát jsme pro vás přichystali kouzelnou pohádku Zdeňka Trošky (53) Z pekla štěstí, která vznikla na motivy knihy Jana Drdy. A populární režisér se nyní po letech přiznává k tomu, jak námět ukradl!

Zdeněk Troška totiž jako malý jezdil s maminkou na pionýrské tábory, a protože se nudil, nezbylo mu než si číst. „Měli tam dobře zásobenou knihovnu a já jsem si tam půjčil Drdovu knihu České pohádky. A ta se mi natolik zalíbila, že jsem ji nevrátil, ale prostě ukradl,“ kaje se po letech Troška.

Z této knihy totiž vznikla úspěšná pohádka Z pekla štěstí, se kterou režisér vyhrál mnoho cen u nás i za hranicemi České republiky! Nicméně jedna krádež Troškovi nestačila. „Když jsem tam jel další rok, tak jsem se zase začetl do pohádky Krása nesmírná, kterou jsem také tak trochu ukradl. Už jsem ale podle Drdových motivů natočil dva filmy, takže doufám, že jsem tento hřích svého mládí splatil,“ dodává režisér, který před pohádkou Z pekla štěstí zfilmoval i Drdův příběh O princezně Jasněnce a létajícím ševci.

My vám už zítra přinášíme v exkluzivní edici deníku Aha! nezapomenutelnou pohádku Z pekla štěstí s Míšou Kuklovou a Miroslavem Šimůnkem v hlavních rolích. A to spolu s vašimi oblíbenými novinami za pouhých 45 korun. A pozor! Příští středu si budete moci koupit s deníkem Aha! její pokračování Z pekla štěstí 2.

Z pekla štěstí

Příběh na motivy pohádky Jana Drdy vypráví o chasníkovi Honzovi (Miroslav Šimůnek), kterému se líbí služka Markýtka (Michaela Kuklová). Honza je vyhnán do světa, kde získá mimo jiné plášť neviditelnosti, prostírací ubrousek či variaci na kouzelný obušek a s jejich pomocí se dostává až k samotnému králi. Zažene sice draka, kterého si království vydržuje, jenže pak je zrazen a uvržen do hladomorny. Z té jej však král propustí, aby se postavil nepřátelskému vojsku pod vedením Dana Hůlky. Jak to všechno dopadne? Shledá se ještě Honza s Markýtkou?

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.