Michal David (56): Za všechno můžou Korejci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Michal David (56): Za všechno můžou Korejci!

Celá partička v akci!
Celá partička v akci! (Foto Aha! – M. Přibyl, Divadlo Broadway)

V Divadle Broadway bylo ve středu pořádně rušno. Přišel sem totiž Michal David, aby si vybral obsazení pro svůj nový muzikál Muž se železnou maskou, který právě píše. V některých rolích už má o zpěvácích jasno – tři mušketýry po dvaceti letech totiž píše pro Petra Koláře, Josefa Vojtka a Daniela Hůlku. A právě ten prozradil, že se mu konečně splní sen!

Daniel Hůlka (48) má to štěstí, že na castingy chodit nemusí, oslovují ho totiž přímo. „První a poslední konkurz, na který jsem šel, byl na Draculu. Zatím,“ usmíval se zpěvák, který má roli jasnou, zahraje si Porthose. A tím se mu splní sen! „Když jsem byl mladší, tak jsem chtěl být mušketýrem, protože se mi hrozně líbila ta doba. Teď už jsem trošku starší, takže se na to dívám reálněji,“ prozradil Daniel. Co by mu na té době vadilo nejvíc? „Asi ta špína a nedostatek hygieny, i když bych to pravděpodobně nevěděl, kdybych se tehdy narodil,“ smál se zpěvák. „Ale tahle doba se mi líbila i proto, že mušketýři byli takoví správní čestní chlapi, kteří za lásku a za pravdu byli ochotní položit život, a nebyly to jenom kecy,“ doplnil Daniel Hůlka, který se teď naplno věnuje přípravám na svůj narozeninový koncert naplánovaný ve stejném divadle na první červnový den.

Tajnosti ze zákulisí...
Mezi těmi, kteří mají roli jistou, se vedle Petra Koláře (Athos) a Josefa Vojtka (d’Artagnan) objeví například David Gránský a Jan Kopečný v roli krále Ludvíka a Helena Vondráčková jako královna matka. „Dnes vybíráme například Marii Terezu, která má rockový podtext, protože celý muzikál je psaný víc poprockově, je trošku tvrdší a je hodně postavený na kytarách. Tři mušketýři byli spíše do Briana Adamse a tohle je spíš takový Bon Jovi,“ prozradil autor Michal David. Muzikál by měl mít premiéru 1. listopadu a zkoušet by se mělo začít v červnu. A tak jsme se museli zeptat, v jaké fázi se muzikál nyní nachází.

„Mám teď napsáno 45 minut, to mám i otextované, Fanánek pracuje zároveň se mnou, takže je to fajn. Zbývá mi asi čtvrt hodiny do konce prvního dějství, což mám v hlavě a je to otázka příštího týdne, abych to dopsal,“ prozradil autor, který má na svém kontě nejen muzikály Kleopatra a Angelika, ale i Tři mušketýry. Jak tedy přišel na nápad napsat právě Muže se železnou maskou? „V Jižní Koreji, v Soulu, hrajeme úspěšně Tři mušketýry. A Korejci přišli s nápadem, abychom udělali pokračovaní. Nejdříve chtěli Tři mušketýry po dvaceti letech, ale na to jsme říkali, že je plytký příběh, že nám to nic neříká. A tak jsme navrhli Muže se železnou maskou, kde mušketýři pokračují, a to se jim líbilo,“ prozradil autor.

Jsou tu kluci 
z Partičky
Na připravovaném muzikálu se bude trochu netradičně podílet i jedna herecká a autorská dvojice – Michal Suchánek a Richard Genzer. A tak jsme se museli zeptat, proč právě oni. „Píšou do scénáře nějaké repliky a vtipné propojováky, které by měly představení trošku obveselit. Takže čekáme, že budeme mít vtipné mezihry,“ usmívá se Michal David. A tak nás napadla jasná otázka – budou zde také hrát? „To já nevím, to se zeptejte jich,“ smál se autor a dodal: „Asi ne, jenom to píšou!“ A pak společně s režisérem Liborem Vaculíkem a producentem Oldřichem Lichtenbergem zasedl za režijní pultík, aby mohli pokračovat v dlouhém castingu. Účastníků přišlo sto osmdesát, z třicítky prvních však na sólo prý nikoho nevybrali. Jak to celé dopadlo, se ještě musíme nechat překvapit...

 

Michal David na Gottově koncertu pro vyvolené: Zpíval tři hodiny!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
-bello-
6. 4. 2017 • 23:15

Už sem letí i Lucinka z Kanady, nebo je furt zaneprázděná natáčením tamní romantické srajdy ? Také Ivance Gottové by měl přihodit nějaký to roští Bože můj , fakt jsou lidi, co na to chodí

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.