Klokanice albínka porodila bílé mládě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Klokanice albínka porodila bílé mládě!

Bílá samice klokana rudokrkého porodila bílé mládě!
Bílá samice klokana rudokrkého porodila bílé mládě! (: ČTK)

ZLÍN – Klokaní raritou se chlubí zlínská zoo. Bílá samice klokana rudokrkého porodila bílé mládě! „Albínům se přitom běžně rodí klasicky zbarvená mláďata, tedy hnědá,“ řekla mluvčí zahrady Romana Bujáčková.

Klokaní raritou se chlubí zlínská zoo. Bílá samice klokana rudokrkého porodila bílé mládě! „Albínům se přitom běžně rodí klasicky zbarvená mláďata, tedy hnědá,“ řekla mluvčí zahrady Romana Bujáčková.

Stádo dvaatřiceti klokanů rudokrkých se letos ve Zlíně rozrostlo o deset mláďat, dvě z nich jsou bílá. „Mláďata přišla na svět zřejmě okolo vánočních svátků. Ošetřovatelé ale první pohyby ve vaku zpozorovali až na přelomu února a března,“ uvádí Bujáčková s tím, že mládě je při narození velmi malé. „Měří okolo jednoho až dvou centimetrů, váží asi jeden gram a podobá se spíše zárodku. Vyvíjí se až ve vaku, kam se po narození vyšplhá po matčině srsti. Zůstává v něm zhruba šest měsíců,“ vysvětluje Bujáčková.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.