OSCAR 2016: Zločinec mezi hvězdami! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

OSCAR 2016: Zločinec mezi hvězdami!

Před třemi dny seděl za mřížemi, teď se fotil s Oscarem!
Před třemi dny seděl za mřížemi, teď se fotil s Oscarem! (Foto Reuters, NASA, ČTK)

Úžasné, i když trošku nedomyšlené gesto! Moderátor předávání Oscarů Jimmy Kimmel (49) vytáhl z davu přihlížejících skupinku lidí, které dal šanci být přímo u toho. Byli mezi nimi i Gary Cole a jeho snoubenka Vickie Vines z Chicaga, kteří ovšem zas až tak obyčejní nejsou... Kimmel asi netušil, že mezi největší hvězdy Hollywoodu přivedl chlápka, který 20 let seděl v base! A ven vyšel v pátek před Oscary!

Zatímco Garryho snoubenka Vickie si v naprostém transu podala ruku s idolem milionů žen a dívek Ryanem Goslingem (36), Gary si udělal selfie s hercem Mahershalou Alim a jeho soškou za nejlepší mužský výkon ve vedlejší roli. Jako správný gentleman galantně líbal ruce Nicole Kidman (49) i Meryl Streep (67), rozhodně nejslavnější herečce v sále...

Svých pár minut slávy si Gary Alan Coe patřičně užíval. Aby ne – jeho život se právě obrátil totálně naruby. Vždyť ještě tři dny předtím bručel v kalifornské base! „Je to hrozně smutné muset 20 let sedět za mřížemi a nechat své děti bez tatínka a vnoučata bez dědečka,“ svěřil se po slavnostním galavečeru Gary. I snoubenku Vickie poznal ve vězení... Proč se tam dostali, ale neupřesnil. „Bylo to víc různých zločinů,“ vykroutil se z odpovědi. „Ale nalezli jsme Boha a jsme nadobro polepšení,“ dušoval se.

Oddal je Denzel Washington!

Vickie se během návštěvy v sále svěřila, že jejím největším oblíbencem je Denzel Washington (62). A ten vstal a s Garym je oba prohlásil za muže a ženu! „Oddal nás Denzel, takže to platí,“ vtipkoval Gary. „Můj ty bože, Denzel! V klidu můžu umřít už dnes!“ rozplývala se Vickie.

Viník oscarového trapasu: To se nikdy nestane!

Obálek s vítězi máme dvě sady,“ přiznal pár týdnů před slavnostním předáváním Oscarů Brian Cullinan, který je spolu s Marthou Ruiz vyhlašujícím podával. Tím hned vyvolal pochybnosti: „Co když se hromádky obálek náhodou popletou?“ zeptali se vysoce postaveného agenta firmy PricewaterhouseCoopers američtí novináři, kterým sebejistě odpověděl: „To se nemůže stát!“ Jen o pár týdnů později sám dokázal, že může! „Sáhl jsem do nesprávné hromádky,“ sypal si Cullinan popel na hlavu poté, co způsobil největší trapas v historii vyhlašování Oscarů. Warrenu Beattymu podal obálku se jménem Emmy Stone (28), která se stala nejlepší herečkou v hlavní roli, místo obálky s názvem filmu Moonlight, který měl dostat sošku za nejlepší film!

Největší aplaus na Oscarech? Katherine Johnson (98), lidský počítač z NASA!

Jeden z nejemotivnějších momentů letošních Oscarů nastal při vyhlašování nejlepšího celovečerního dokumentu (O.J.: Made in America). Na pódium přišly tři představitelky hlavních rolí filmu Skrytá čísla, vyprávějícího o trojici nadaných černošských matematiček a inženýrek, bez nichž by se neuskutečnil první let amerického astronauta do vesmíru. A jedna z nich, Katherine Johnson (98), se na jevišti Hollywood & Highland Center objevila osobně (na vozíčku) a sklidila nekonečné ovace stojícího sálu!

V NASA pracovala už po konci 2. světové války a měla tu na starosti výpočet trajektorie letů. „Dělaly jsme tehdy to, co později počítače. Byly jsme takové počítače v sukních,“ usmívala se Katherine, která v práci dlouho narážela na rasové předsudky i otevřenou diskriminaci. A přestože v projektu hrála významnou roli, dostávala nižší plat než bílí kolegové, z nichž mnozí ji považovali za uklízečku. „Netrápila jsem se tím, nebyl na to čas. Táta mi vždycky říkal, že jsem stejně dobrá jako ostatní. Že nejsem horší, ale také ne lepší a že se nikdy nad nikoho nesmím povyšovat,“ prohlásila.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.