Nepochopitelné! Zagorka neoznámila trestný čin | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Nepochopitelné! Zagorka neoznámila trestný čin

Hanka Zagorová prožila šok, jaký do smrti nezapomene.
Hanka Zagorová prožila šok, jaký do smrti nezapomene. (Foto: herminapress.cz)

Hana Zagorová (70) se stala obětí přepadení ve svém vlastním bytě. Zážitek to pro ni byl natolik traumatizující, že ani nedokázala zavolat policii. Přitom jen za trestný čin loupeže mohl jít ten lump bručet až na deset let!

Psala se 80. léta. Hanka tehdy bydlela v Praze na Vinohradech v Chodské ulici. „Zazvonil u mě nějaký mládenec s tím, že jde odečítat plyn. Měl nějaký nervový sprej, který oslepuje oči. Když se mě ptal, kde mám plynový hodiny, a já šla před ním, věděla jsem, že se něco stane. Měla jsem hmatatelný pocit nebezpečí, a opravdu – v příštím momentu se to stalo!“ vzpomínala Zagorová pro Blesk.

„Ten člověk mě přepadl, začala jsem se dusit. A on se asi tak vystrašil, že mě odvlekl do koupelny, kde na mě pustil sprchu! A to bylo hrozný. Protože najednou vám ten pud sebezáchovy velí dělat věci, které by vás vůbec nenapadly. Skoro jsem neviděla, jak mi otekl obličej,“ pokračovala ve vyprávění zpěvačka, která se v tu chvíli zachovala způsobem, jaký by jí za střízlivého uvažování nejspíš vůbec nepřišel na mysl.

„Začala jsem na něj mluvit, co ho to napadlo?! A říkala jsem mu, že má vlastně kliku, že nejsem stará osoba. Že nějaká babička, kdyby se lekla, tak mu tam umře! A pak jsem mu řekla: Co kdybychom si dali panáka? On přikývl a já nalila dvě sklenky šampaňského. Pořád jsem s ním mluvila, ale počítala i s tím, že najednou vezme židli a může mě s ní praštit,“ popsala Hana. To se naštěstí nestalo. Útočník se naopak na místě rozbrečel.

„Když odešel, volala jsem Karlovi Vágnerovi, co se stalo. Zeptal se mě: A volala jsi policii? A já na to: Nevolala! Jsem ráda, že žiju…“ prozradila Zagorová, která si tyto horké chvilky dodnes detailně vybavuje. „Zažila jsem fyzický pocit strachu úplně jiného typu, než jsem kdy potkala. Pocit nebezpečí, který má i vůni, své vibrace. Byl to strašně nepříjemný pocit.“



Přečtěte si
kiwi65
22. 1. 2017 • 18:48

Hanka má evidentně po sezóně a snaží se zviditelnit za každou cenu.Kdysi dávno mě po tréninku přepadli spoluobčané nemyté pleti.Ukradli mi všechno a zmlátili mě do krve.Když jsem jednoho z nich potkal po letech a napadl mě znova zažil masakr o jakým ani nesnil.A co se stalo?Byl to rasízmus,protože jsem využil situace a v přesile (sám) jsem údajně napadl 5 cigánů.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.