Slováčková má plné ruce kuliček: Chcete je? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Slováčková má plné ruce kuliček: Chcete je?

Anička každý rok peče několik druhů cukroví.
Anička každý rok peče několik druhů cukroví. (Foto: Instagram.com, TV Nova, ara)

Kostýmy známých zpěváků vyměnila za kuchařskou zástěru! Anna Slováčková (21) se po skončení show Tvoje tvář má známý hlas vrhla do pečení vánočního cukroví. A o jeden z receptů se dokonce podělila!

Anička se umí otáčet v kuchyni stejně jako její maminka Dagmar Patrasová (60). „První kousky už jsou letos na světě,“ svěřila deníku Aha! Slováčková. „Zvládla jsem už napéct pět druhů cukroví. A další čtyři mám v plánu,“ prozradila zpěvačka, která se dokonce na sociální síti pochlubila kuličkami obalenými v ořískovo-čokoládové pomazánce.

Jelikož má ale spoustu práce v divadle, na další pečení se rozhodla sehnat výpomoc. „Všechny zbývající druhy asi nestihnu, protože skoro každý den hraju. Mám ale slíbeno od foodblogerek, že mi něco napečou,“ dodala Anička. RECEPT - Kuličky podle Aničky!

✔ 210 g hladké mouky
✔ 70 g cukru moučky
✔ 2 lžíce kakaa
✔ 140 g másla nebo hery
✔ 1 žloutek
✔ citronová kůra
✔ 1 balení oříško-čokoládové pomazánky
✔ 1 čokoládová poleva

Vše smícháme a uděláme těsto. Necháme uležet v lednici. Druhý den tvoříme malé kuličky. Dáme do trouby, a když jsou hotové a vychladlé, namočíme je do oříškovo-čokoládové pomazánky a později do čokoládové polevy. Vše pak můžeme ještě obalit v rozdrcených oříšcích nebo navrch nasypat cukrové perličky, nebo dát hrozinku či brusinku.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.