Přehlídka Victoria’s Secret: Podprsenka za 73,5 milionu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Přehlídka Victoria’s Secret: Podprsenka za 73,5 milionu!

Američanka Jasmine nezapře krev africkou a brazilskou.
Američanka Jasmine nezapře krev africkou a brazilskou. (Foto: Profimedia.cz)

Do chvíle, než se na molu v Paříži projdou první andílci Victoria’s Secret v nové kolekci spodního prádla, ještě zbývá necelý měsíc. »Zásadní« věci už ale firma zveřejnila. A jednou z nich je i podoba a cena legendární Fantasy Bra, luxusní podprsenky, kterou vždy oblékne jen jedna vybraná kráska.

Letos se pocty dostalo americké modelce Jasmine Tookes (25), která se andílkem stala teprve před rokem. Předvádět tento kousek za v přepočtu 73.5 milionu korun ale rozhodně není vždy potěšení.

O tom, že tuto podprsenku bude mít právě ona, se dozvěděla už před pěti měsíci, nikomu to ale nesměla prozradit. „Pokaždé, když jsem to chtěla někomu říct, musela jsem se kousnout do jazyka,“ směje se dnes.  Aby jí přesně padla, bylo potřeba vytvořit odlitek hrudníku. „Tři hodiny jsem seděla se sádrou na horní části těla. Skoro jsem nemohla dýchat, abych se moc nehýbala a nepokazila tak míry.“

Nosit samotnou podprsenku také není velké potěšení, dost se pronese, a tak modelka posilovala záda, aby stála pěkně rovně. Návrhu se zhostil designér Eddie Borgo, který vytváří šperky a kabelky. Za sedm měsíců bylo hotovo a mohla vzniknout zatím asi nejpraktičtější Fantasy Bra.

Borgo jí totiž ponechal klasickou funkci push-up. Aby Jasmine opravdu padla, nechal kromě otisku ještě vytvořit virtuální sken jejího těla. Vytvořit výsledný kousek pak trvalo 700 hodin. Je na něm 9 tisíc drahých kamenů (diamantů a smaragdů) a 90 gramů 18karátového zlata.

První
Vůbec první Fantasy Bra si oblékla modelka Claudia Schiffer (46) v roce 1996, a to jen jedinkrát při focení. Na přehlídce se totiž tehdy ještě neobjevovaly.

Nejdražší
Zatím nejdražší podprsenku předvedla v roce 2000 modelka Gisele Bündchen. Společně s kalhotkami byste za ni zaplatili v přepočtu 364 milionů korun.

Česká stopa
V prádle za miliony se ukázali i dva čeští andílci. Teprve jako třetí v historii v ní v roce 1998 pózovala Daniela Peštová (46), v letech 2002 a 2006 pak  (32).



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.