Bud Spencer & Terence Hill: Sport vyměnili za film! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Bud Spencer & Terence Hill: Sport vyměnili za film!

Bud Spencer (vpravo) a Terence Hill se stali obrovskými hvězdami, které zná celý svět.
Bud Spencer (vpravo) a Terence Hill se stali obrovskými hvězdami, které zná celý svět. (Profimedia.cz)

PRAHA – Jednu z nejslavnějších komediálních dvojic filmové historie vám už tuto středu přinese deník Aha! na DVD! Film Superpolicajti z Miami je jedním z nejslavnějších, ale také jedním z posledních společných snímků italského nepřemožitelného dua Bud Spencer (77) a Terence Hill (67).

A vy si jej budete moci koupit za pouhých 45 korun spolu se středečním výtiskem vašeho oblíbeného deníku Aha!

Když se v roce 1968 poprvé před kamerou ve filmu Bůh odpouští ... já ne! sešli Spencer a Hill, nikdo netušil, co bude následovat. Ohlas diváků byl naprosto neuvěřitelný a i otrlým filmovým producentům vyrazil dech. Z komického dua se během jednoho dne staly největší herecké hvězdy Itálie. A nejen Itálie. Jednu dobu byly filmy s touto dvojicí považovány za nejlepší vývozní artikl Apeninského poloostrova. Přitom to ze začátku vypadalo, že oba herci budou sklízet vavříny spíše na sportovních kolbištích než před kamerou.

Bud Spencer pochází z Neapole (narodil se tam 31. října 1929), jeho občanské jméno zní Carlo Pedersoli. V mladí byl excelentní plavec, hrál vodní pólo, třikrát reprezentoval Itálii na olympijských hrách, kde získal dvě stříbrné medaile. To Terence Hill se ve skutečnosti jmenuje Mario Girotti a je o deset let mladší než jeho partner (narodil se 29. září 1939 v Benátkách). Jeho matka Němka pocházela z Drážďan, kde rodina zůstala až do konce války a přežila děsivé bombardování. Teprve pak se celá rodina přestěhovala do Itálie a modrooký blonďáček se věnoval hlavně sportu. Vynikal ve fotbale i v atletice. Jenže sudičky nakonec rozhodly úplně jinak.

Superpolicajti z Miami

A o čem je poslední společný film Buda Spencera a Terence Hilla Superpolicajti z Miami? Všichni fanoušci této dvojice si rozhodně přijdou na své! Agenti FBI Doug (Terence Hill) a Steve (Bud Spencer) jsou pověřeni vyšetřením případu, který nebyl za celých sedm let vyřešen. Tehdy bylo při bankovním přepadení uloupeno dvacet milionů dolarů. Jeden z lupičů byl dopaden a strávil sedm let ve vězení, peníze však nalezeny nebyly. Úkolem našich oblíbených hrdinů je zjistit, kam dvacet milionů dolarů zmizelo a kdo zavraždil lupiče, který byl před pár dny propuštěn z vězení. To ještě ale ani zdaleka netuší, jak zamotaný celý případ je a co všechno je během vyšetřování potká!


Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.